Tillbaka

Medicinsk sekreterare till akutverksamhet!

Referensnummer AS978/2019
Sista ansökan 2019-11-21
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akutsjukvård och internmedicin

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Vårdadministrativ service
Vill du vara med och göra skillnad, då ska du jobba hos oss! Det finns goda möjligheter för dig som vill utvecklas i din yrkesroll då vårt arbete ständigt utvecklas.  Vårdadministrativ service (VAS) har cirka 320 medarbetare som arbetar på Akademiska sjukhuset och på mottagningar ute i länet. Vi jobbar alltid för att ge en god och bred administrativ service.

Akutmottagningen
Akutmottagningen på Akademiska sjukhuset är en dygnet-runt-verksamhet som tar emot omkring 55 000 besök per år. Av 120 medarbetare på akutmottagningen är 17 av oss medicinska sekreterare. Vi är ett glatt gäng som trivs med varierande arbetsuppgifter och tycker att det är spännande att arbeta i en verksamhet där den ena dagen inte ser ut som den andra. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling; vi är delaktiga i vad som händer på akutmottagningen och arbetar nära vårdpersonalen. 

Ditt uppdrag


Arbetsuppgifterna är stimulerande och vi arbetar både högt och lågt. Vi utför journaldokumentation med tillhörande diagnosklassificering, telefonservice till både patienter, anhöriga och andra verksamheter, bistår med akuta inskrivningar. Vår breda kompetens innebär också att vi har en självklar roll som stabsekreterare i sjukhusets katastrofrum vid större händelser i vår region. Det innebär att vi genomför övningar kontinuerligt tillsammans med övrig personal på akutmottagningen och även ibland tillsammans med polis, räddningstjänst och försvaret.

Dina kvalifikationer


Du är utbildad medicinsk sekreterare och har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift. Har du kunskap i diagnosklassificering är det meriterande.

Din kompetens


Du som söker tjänsten hos oss är utåtriktad, glad och trivs att jobba i en verksamhet där det händer mycket. Du har en god känsla för service och delar våra kärnvärden; ödmjuka, skickliga och långsiktiga. Du har lätt att överblicka ett brett fält av uppgifter och utifrån det planera, prioritera och omprioritera. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Har du en positiv grundinställning och ser lösningar istället för problem så är du rätt person för oss!

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100 %. I tjänsten ingår obekväma arbetstider. Provanställning om högst 6 månader kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse, skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi tillsätter våra tjänster löpande.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Gruppchef Linnéa Mandelholm, 018-617 10 85
Vårdadministrativ chef Brita Kango, 018-611 13 98
Facklig kontaktperson Vision, Ann-Louise Strömberg nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.