All planerad slutenvård och planerade operationer ställs in under tisdagen och onsdagen. Berörda patienter kontaktas. Har du ej blivit kontaktad av oss är du välkommen till ditt vårdbesök. Läs mer här.

Tillbaka

Specialistläkare inom endokrinologi och diabetologi

Referensnummer AS930/2019
Sista ansökan 2019-10-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Specialmedicin, hud och reumatologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Endokrin och diabetessektionen vid Akademiska sjukhuset i Uppsala söker nu en specialistläkare inom Endokrinologi och Diabetologi. Meriterande är dubbelspecialisering inkluderandes internmedicin-specialistexamen. Sektionen är en del av verksamhetsområdet specialmedicin och handlägger utöver klassisk endokrinologi och diabetesvård även osteoporos, överviktspatienter, familjär hyperlipidemi samt patienter med sällsynta ärftliga sjukdomar. Tjänstgöring vid medicinakuten ingår som ett obligatoriskt moment.

Dina kvalifikationer


Vi söker nu en specialistläkare inom endokrinologi och diabetes. Du förväntas ansvara för såväl universitetssjukhusvård som länsnivåvård av specialitetens sjukdomar. Vidare läggs vikt vid aktiv forskning inom fältet, samt vid utbildningsaktiviteter såväl internt som externt. Kännedom om vår verksamhet, alternativt företrädesvis aktiv tjänstgöring vid densamma är starkt meriterande. Klinisk erfarenhet som specialist inom fältet kommer bedömas som starkt meriterande. Vidare kommer stor hänsyn att tas vad gäller personlig kompetens och förmåga att samarbeta med kollegor och övrig vårdpersonal. Sedvanlig sakkunnigprövning kommer ske.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Niclas Abrahamsson tel. 018-6114397
Facklig kontaktperson: UAL Jarl Hellman tel. 018-6114341

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga CV, läkarlegitimation och specialistbevis, dvs handlingar som styrker kompetenskraven.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.