All planerad slutenvård och planerade operationer ställs in under tisdagen och onsdagen. Berörda patienter kontaktas. Har du ej blivit kontaktad av oss är du välkommen till ditt vårdbesök. Läs mer här.

Tillbaka

Sjuksköterska urologavdelningen

Referensnummer AS920/2019
Sista ansökan 2019-11-03
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Urologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


På Urologavdelningen vårdas patienter med sjukdomar i njurar, urinledare, urinblåsa, prostata, urinrör och testiklar. Många av våra patienter kommer för planerad åtgärd men vi vårdar också patienter för akuta urologiska besvär. Det, tillsammans med varierande vårdtid från några timmars observation upp till 2 veckor, gör arbetet mycket varierande, brett och roligt.

Som nyanställd sjuksköterska får du 6 veckors introduktion som anpassas efter dina tidigare erfarenheter. Efter ungefär halva introduktionen har du tillsammans med introducerande sjuksköterska och närmaste chef en avstämmining där resterande introduktionstid diskuteras för att du ska känna att du har fått med alla delar du behöver inför att arbeta självständigt efter introduktionen.

Vi har ett öppet och välkomnande arbetssätt med högt till tak och nära till skratt.

Utvecklingsmöjligheter


På Urologkliniken finns flera möjligheter att utvecklas för den som vill

  • Regelbundna föreläsningar/utbildningar på avdelningen
  • Ansvarsområde – har du intresse för något specifikt område till exempel nutrition eller smärtbehandling gers tid och stöttning för att jobba mer kring detta.
  • Professionssteget – då du fått lite erfarenhet finns möjlighet att utbildas till någon av de tre handledarrollerna
  • Rotationstjänst mellan avdelning och vår mottagning
  • Urologisk omvårdnad 15 hp (betald utbildning)
  • Specialistsjuksköterska i kirurgiskvård 60 hp (betald utbildning)
  • Utefter behov egen specialistinriktad mottagning
  • Utefter behov finns möjlighet till betald utbildning även till uroterapeut, kontaktsjuksköterska, forskningssjuksköterska, ESWL-sjuksköterska och stomiterapeut

Dina kvalifikationer


Vi söker dig med svensk sjuksköterskelegitimation som har ett intresse för urologi/kirurgisk vård och som är ute efter ett spännande arbete som kommer ge en bred erfarenhet. Vi ser gärna att både du med erfarenhet i yrket och du som nyutexaminerad sjuksköterska kommer och utvecklas tillsammans med vår arbetsgrupp.

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid eller enligt överenskommelse. Tjänsten innefattar dag-, kväll samt helgtjänstgöring, möjlighet till rotationstjänst. Urval och tillsättning sker fortlöpande.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Biträdande avdelningschef, Emma Strandqvist 018 – 617 15 77
Facklig företrädare Vårdförbundet, Jonatan Nyblom 018 – 611 46 41

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.