All planerad slutenvård och planerade operationer ställs in under tisdagen och onsdagen. Berörda patienter kontaktas. Har du ej blivit kontaktad av oss är du välkommen till ditt vårdbesök. Läs mer här.

Tillbaka

Sjuksköterska till Öron-, näsa och hals mottagningen

Referensnummer AS504/2019
Sista ansökan 2019-10-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Öron- näs- och halssjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


På öron-, näs- och halsmottagningen undersöks, utreds och behandlas patienter med sjukdomar som berör öron, näsa och bihålor, munhåla och svalg, luftvägen, matstrupen samt balans och hörsel. Antalet läkarbesök vid mottagningen är 26.000 per år. Därtill kommer 6000 sjuksköterske-, audionom-, psykolog-, och undersköterskebesök per år med snarkregistrering, hörselutredningar, allergitestning, näsfunktionsmätningar och annat.

På mottagningen bedrivs akut och planerad specialistvård samt högspecialiserad vård. De akuta besöken utgörs främst av patienter med svåra infektioner inom öron-, näs- och halsområdet, övre luftvägs- och sväljningsproblem, blödningar och yrsel. Den högspecialiserade vården bedrivs inom rhinologi, luftväg, tumör, oto, och hörselsjukdomar. Vid mottagningen bedrivs även klinisk forskning, främst med prövning av läkemedel mot näs- och bihålesjukdomar samt ansiktsförlamning. Undervisning och utbildning av blivande läkare utgör en viktig del av verksamheten och pågår under större delen av året. Telefonrådgivning av sjuksköterskor utgör en stor del av verksamheten med cirka 70 samtal per dag.

Mottagningen är öppen dygnet runt och bemannas av sjuksköterskor, undersköterskor och kanslister från mottagningen mellan 7-17 måndag-fredag. Under övrig del av dygnet och helger flyttas mottagningen till avd. 85F1 och bemannas av personal från avdelning.

Ditt uppdrag


Du kommer att arbeta som mottagningssköterska med bl a mottagningsarbete, triagering och telefonrådgivning.

Dina kvalifikationer


Till Öron-, näsa och halsmottagningen söker vi en legitimerad sjuksköterska.

Din kompetens


Du har patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Du är en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Har du detta kombinerat med nyfikenhet och noggrannhet kan du vara rätt för oss.

Vi erbjuder


Tjänsten är tillsvidare på heltid, bekväm arbetstid måndag -fredag. Intervjuer och rekrytering kommer att ske löpande.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Helen Orest 018-611 52 70
Gruppledare Jenny Eklund 018-617 03 23
Fackliga kontaktperson: Erika Elenius 018-6115346

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.