All planerad slutenvård och planerade operationer ställs in under tisdagen och onsdagen. Berörda patienter kontaktas. Har du ej blivit kontaktad av oss är du välkommen till ditt vårdbesök. Läs mer här.

Tillbaka

Undersköterska till geriatrisk medicinavdelning 30A

Referensnummer AS917/2019
Sista ansökan 2019-11-03
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Geriatrik

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Geriatriska medicinavdelningen 30A bedriver vård som spänner mellan akut omhändertagande till rehabilitering och utskrivningsplanering för patienter som är över 65 år. Du tar emot personer direkt från ambulans och på remiss från andra avdelningar. Du vårdar personer med många olika hälsotillstånd.

Grunden för det geriatriska arbetssättet är arbetet i tvärprofessionella team utifrån personcentrerad vård. Teamet består av dig som sjuksköterska, undersköterska, läkare, fysioterapeut, arbetsterapeut och vid behov apotekare, kurator, dietist och logoped.

Som undersköterska ansvarar du för den basala omvårdnaden. Du observerar, bedömer och utför god basal omvårdnad. I dina arbetsuppgifter ingår även att ta venprover, sätta KAD och koppla sondmat. I en förlängning kan du även få delegering på viss läkemedelshantering såsom inhalationer, ögondroppar, insulin som ger dig möjlighet att utvecklas inom din profession.

Inom geriatriken är det viktigt att vi arbetar förebyggande, under hösten kommer vi införa SE UPP (smärta, elimination, undernäring, placering och position) som är ett arbetssätt som leder till förebyggande insatser. Vi kollar till våra patienter ca 1 gång i timmen. Vi förebygger fall, malnutrition, smärta, trycksår med aktiva åtgärder.

Vi har uppföljningssamtal med alla våra nyanställda oavsett tidigare erfarenhet, inom 3v, 6v, 3 mån och 6 mån. Du erhåller ett introduktionsprogram och vi anpassar din introduktion utifrån tidigare erfarenheter.

Under hösten kommer vi starta upp med utbildning 1 gång/månaden för att ge alla möjlighet till mer kännedom om den geriatriska patienten och dess diagnoser.

Din kompetens


Vi söker dig som är utbildad undersköterska gärna med några års erfarenhet, du har god kunskap och färdighet i den basala omvårdnaden. Variationen i arbetet gör att du som söker skall vara flexibel, ansvarsfull och kunna ställa om till akuta situationer samt vara bredd att hoppa in där det behövs. Då arbetet ofta är fysiskt ansträngande är det ett krav att du har god fysik. Du har även god datavana och det är meriterande om du kan journalsystemet Cosmic. Du tycker om att arbeta med äldre människor, har ett gott bemötande samt en bra samarbetsförmåga. Du är också en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.
 

Vi erbjuder


En fast anställning, alternativt ett vikariat på 6 månader. Tjänstgöringsgrad diskuteras. Arbetet är förlagt till dag/kväll/helg.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Lena M Mattsson 018-611 39 66, lena.m.mattsson@akademiska.se
Gruppchef Camilla Eklund 018-611 70 32
Gruppchef Marie Elmebring Lindström 018-611 70 33
Facklig kontaktperson kommunal nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval, intervjuer och tillsättning kan ske löpande under ansökningstiden, så avvakta inte med att lämna in din ansökan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.