All planerad slutenvård och planerade operationer ställs in under tisdagen och onsdagen. Berörda patienter kontaktas. Har du ej blivit kontaktad av oss är du välkommen till ditt vårdbesök. Läs mer här.

Tillbaka

Biträdande avdelningschefer

Referensnummer AS911/2019
Sista ansökan 2019-10-25
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Brännskadecentrum. Verksamhetsområde Plastikkirurgi och käkkirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vill du leda och utveckla vården på Brännskadecentrum, vi söker två Biträdande avdelningschefer.

Vår verksamhet


Brännskadecentrum är en av landets två enheter där nationell högspecialiserad vård av brännskador bedrivs (tidigare benämnt som rikssjukvård). Här arbetar vi i multidisciplinära team, alltid med patienten i fokus. Vi vårdar brännskadepatienter från det akuta skedet, med behov av avancerad intensivvård, till intermediärvård och slutligen rehabilitering före patienten skrivs ut. Detta ger en kontinuitet i vården och en nära kontakt med patient och anhöriga. På avdelningen finns en operationssal där våra patienter opereras. I vår verksamhet ryms även en mottagning där vi tar emot mindre skador samt vårdar patienter som skrivits ut från avdelningen. Hos oss arbetar intensivvårdssjuksköterskor, anestesisjuksköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kurator, dietister, plastikkirurger och intensivvårdsläkare.

Ditt uppdrag


Vi börjar en ny fas i verksamheten och vill tillsammans med dig utveckla organisationen på brännskadecentrum. Inget är hugget i sten bara möjligheter!                                                       
Tillsammans ska vi tänka nytt samt gemensamt fördela olika arbetsmoment för att optimalt leda verksamheten.

Som biträdande avdelningschef är du direkt underställd avdelningschefen. Du är ansvarig för produktionen på avdelningen och mottagningen och är närmaste chef för cirka 20–25 medarbetare, vilket innebär att hålla medarbetarsamtal och rehabiliteringssamtal. Du blir en viktig del i avdelningens styrgrupp som har i uppdrag att främst arbeta med verksamhetsnära frågor.                                                                                  

Vi söker två biträdande avdelningschefer en med en administrativ inriktning och den andra med en operativ inriktning. Biträdande avdelningschef med en administrativ inriktning ansvarar för  schema, planerar inskolningar, sköter avvikelsehanteringar, deltar i VERKSAM (systematiskt arbetsmiljöarbete), deltar vid möten/planering av brännskadecentrums framtid och organisation.                                                           

Dina kvalifikationer


Då vi söker två biträdande avdelningschefer ser vi att dina kvalifikationer överensstämmer med någon av de två beskrivningarna nedan: 

  • Vi söker dig som kan bistå avdelningschefen i många administrativa arbeten, IT-system och utveckling av avdelningen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av somatisk vård samt administrativ/ledarerfarenhet inom hälso- och sjukvård. Som biträdande avdelningschef med en operativ inriktning, det vill säga koordinera, arbetsleda den dagliga verksamheten tillsammans med avdelningschefen. Du kommer arbeta med patientsäkerhet och samordna utbildning tillsammans med utbildningssjuksköterska.                                                                                         
  • Vi söker dig som är legitimerad intensivvårds- och/eller anestesisjuksköterska. Uppdraget som biträdande avdelningschef kräver att du har erfarenhet av somatisk vård och ett intresse för att driva en patientsäker vård.

Din kompetens


Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och vi ser gärna att du har ytterligare formell kompetens inom ledarskap. Tidigare erfarenhet är av vikt.                                                                                                                    

Vi erbjuder


Du erbjuds ett tidsbegränsat förordnande som biträdande avdelningschef på tre år och en tillsvidareanställning inom din specialitet. Tjänsten är ett 100% chefsuppdrag eller enligt överenskommelse. Vissa chefs- och ledarskapsutbildningar kommer att erbjudas. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Ann Vestin 018-611 04 72
Tf Bitr Avdelningschef Andrea Frestadius 018-611 04 67
Facklig företrädare nås visa växel 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.