All planerad slutenvård och planerade operationer ställs in under tisdagen och onsdagen. Berörda patienter kontaktas. Har du ej blivit kontaktad av oss är du välkommen till ditt vårdbesök. Läs mer här.

Tillbaka

Gruppchef, Vårdadministrativ service

Referensnummer AS892/2019
Sista ansökan 2019-10-17
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Vårdadministrativ service (VAS)

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Vårdadministrativ service finns i stort sett överallt inom Akademiska sjukhuset. Vi skriver journaler, kallar och bokar in patienter, registerar telefonbesök, ansvarar för bevakningslistor, hanterar remisser, ger telefonservice, tar hand om fakturor, administrerar provsvar och mycket, mycket mera. Vi utför uppgifter som är viktiga för både patienterna och vårdpersonalen. Nu söker vi dig som vill bli gruppchef för det 30-tal medarbetare som ger vårdadministrativ service till Psykiatri, Rehabilitering och smärtcentrum.

Ditt uppdrag


Som gruppchef är ditt största fokus att vara tillgänglig och närvarande för dina medarbetare i vardagen. Du håller i dagliga planerings-/prioriteringsmöten, du besöker dem på deras arbetsplatser, stöttar i prioritering och problemlösning och finns till hands som bollplank och stöd. Du har också regelbunden kontakt med avdelningscheferna i vården för att säkerställa att rutiner och arbetssätt skapar god administrativ service och produktion. I rollen ingår att hålla årliga medarbetar- och lönesamtal och vid behov rekrytera nya medarbetare. Du ansvarar för att dina medarbetare är väl insatta i vilka rutiner och arbetssätt som finns och att rätt kompetens finns inom arbetsgruppen. Av och till medverkar du i olika förbättringsprojekt tillsammans med övriga områdes- och gruppchefer inom Vårdadministrativ service.

Dina kvalifikationer och Din kompetens


Du har en kombination av administrativ erfarenhet och erfarenhet av arbete inom sjukvården. Kanske är du medicinsk sekreterare, kanske är du sjuksköterska som sadlat om till administratör, kanske har du skaffat motsvarande erfarenhet på annat sätt. Vi ser också att du har tidigare erfarenhet av ledarskap i rollen som arbets- eller gruppledare, projektledare eller i annan roll där du haft ett speciellt ansvar för att en grupp samarbetar mot gemensamma mål. 
Vi kommer att lägga vikt vid din personliga lämplighet. Du är en person som har lätt att överblicka ett brett fält av uppgifter och utifrån det planera, prioritera och omprioritera. Du trivs i en verksamhet där det händer mycket och du får vara aktiv och operativ. Du är van vid att möta många olika personligheter och skapar tillitsfulla relationer. Vi tror att du är en positiv och glad person, trygg i dig själv och dina kunskaper. 

Krav:
  • Några års erfarenhet av administrativt arbete
  • Några års erfarenhet av att arbeta inom sjukvården
  • Ledarerfarenhet
  • Mycket god svenska och engelska i tal och skrift
  • Mycket goda datorkunskaper

Meriterande: 
  • Utbildning till medicinsk sekreterare
  • Erfarenhet av arbete i journalsystem

Vi erbjuder


Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Rekryteringskonsult jobbet.se Anna-Karin Moazzami, 018-470 71 10. 
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?


Denna rekrytering sker i samarbete med jobbet.se och ansökan till tjänsten görs på jobbet.se's hemsida via länken nedan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom jobbet.se försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.