All planerad slutenvård och planerade operationer ställs in under tisdagen och onsdagen. Berörda patienter kontaktas. Har du ej blivit kontaktad av oss är du välkommen till ditt vårdbesök. Läs mer här.

Tillbaka

Sjuksköterska LARO-mottagningen

Referensnummer AS890/2019
Sista ansökan 2019-10-18
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


LARO-mottagningen (Läkemedelsassisterad rehabilitering vid opiatmissbruk) är en öppenvårdsmottagning inom specialistpsykiatrin och är den enhet inom region Uppsala som utgör den främsta kunskaps- och kompetensresursen avseende opioidberoende. Vår målgrupp är personer över 18 år som utvecklat ett opioidberoende antingen genom ett illegalt missbruk av företrädesvis heroin eller som utvecklat ett iatrogent beroende av smärtstillande opioider på grund av långvarig kronisk smärta. 
På LARO mottagningen arbetar läkare, kuratorer, sjuksköterskor och en psykolog. Vi är ett litet team på ca 10 personer som arbetar i nära samarbete och trivs tillsammans. Vi har ett övergripande mål att ständigt utveckla och förbättra vårt arbete genom tydliga riktlinjer och vårdprocesser. 

LARO mottagningen tillhör Sektionen Beroende- och neuropsykiatri och är den verksamhet inom Region Uppsala som bedriver specialiserad beroendevård. Verksamheten riktar sig till personer från 18 år som är beroende av alkohol, narkotika eller läkemedel. Vi arbetar enligt Socialstyrelsens riktlinjer när det gäller beroendevård.  

Ditt uppdrag


Som sjuksköterska hos oss har du ett övergripande behandlings- och omvårdnadsansvar för patienter i samarbete med ansvarig läkare. Du är en del av vår medicinmottagning där du gör kliniska bedömningar, administrerar läkemedel, genomför drogkontroller och andra sedvanliga sjuksköterskeuppgifter. Du samordnar vårdinsatser för patienten och är en viktig del i vårt team som arbetar utifrån en medicinsk- och socialpsykiatrisk modell.

Arbetet innefattar utredningar, bedömningar och uppföljning i öppenvård av patienter med läkemedelsassisterad behandling. Du liksom övriga medarbetare i teamet kommer att vara fast vårdkontakt för ett antal patienter och därmed ha individuella behandlingskontakter. Arbetet på LARO mottagningen innebär också ett omfattande samarbete med vårdgrannar och nätverk kring patienten. Det finns stora möjligheter för alla medarbetare att delta i pågående eller nya utvecklingsprojekt. 

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med vidareutbildning inom psykiatri. Erfarenhet av psykiatrisk öppenvård och beroendevård /LARO verksamhet är meriterande. Det är viktigt att du uppskattar teamarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder dig ett vikariat på 50% från och med 1 november 2019 till och med 30 september 2020 eller efter överenskommelse. Inför tillsättning tas utdrag från polisens Misstanke- och belastningsregister. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Karin Lindersson, tfn 018-611 21 32 
Facklig kontaktperson nås via vxl 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Läs gärna mer om vår verksamhet på www.akademiska.se/beroende  

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.