All planerad slutenvård och planerade operationer ställs in under tisdagen och onsdagen. Berörda patienter kontaktas. Har du ej blivit kontaktad av oss är du välkommen till ditt vårdbesök. Läs mer här.

Tillbaka

Sektionschef Onkologi

Referensnummer AS884/2019
Sista ansökan 2019-10-23
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Blod - och tumörsjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Under året flyttar vi till en ny sjukhusbyggnad och verksamheten förläggs till moderna lokaler med bl.a. enpatientrum, den senaste medicintekniska utrustningen, och vi har bl.a. tagit Sveriges första MR-linac som kombinerar linjäraccelerator med bilddiagnostik i drift. I den nya byggnaden har vi samlokaliserat oss med andra verksamheter t.ex. bild- och funktionsmedicinskt centrum, vilket ger nya möjligheter till samverkan och utveckling med stor potentiell patientnytta.

Sektionschef Onkologi


Vi söker nu en sektionschef till vår sektion för Onkologi med uppdrag att styra och leda med fokus på medicinsk kvalitet, patientnytta och medarbetarnöjdhet.

Vår verksamhet- en sektion med höga ambitioner och ett växande uppdrag


Inom sektionen för onkologi finns två slutenvårdsavdelningar, mottagningsverksamhet, en utrednings- och en dagsjukvårdsavdelning. Verksamheten är organiserad i tumörgrupper och vi samarbetar nära med kirurger, radiologer och patologer samt kollegor i regionen. Sektionens läkargrupp bemannar också vår strålbehandlingsavdelning och vårt Palliativa Centrum. Vår kliniska forskning samordnas av en dedikerad klinisk forsknings- och utvecklingsenhet, KFUE, med ett 40-tal anställda medarbetare. Ett nära samarbete med Uppsala Universitet och institutionerna för Immunologi, Genetik och Patologi (enheten för experimentell och klinisk onkologi) och för Medicinska Vetenskaper ger goda möjligheter till fortbildning, forskning och utveckling.

Ditt uppdrag


Som sektionschef har du en unik möjlighet att påverka framtidens onkologi och cancerbehandling och samtidigt leda och utveckla den personal som tillsammans ska få det att hända. Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp och företräder verksamhetsområdet och sektionen som arbetsgivare med budget-, personal och arbetsmiljöansvar för sektionens cirka 65 läkare. Du samverkar också inom RCC och i lokala, regionala och nationella nätverk.

Vi ser en fortsatt mycket snabb utveckling av cancervården inom såväl diagnostik, behandling, läkemedel, teknologi och forskning och patientperspektivet i vården växer sig allt starkare. Vårt uppdrag får fler dimensioner med ökat fokus på livskvalitet och såväl pre- som rehabilitering. Som chef och ledare behöver du kunna agera över ett brett område såväl professions- som ledarskapsmässigt och balansera komplexa etiska sammanhang i ett effektivt och tydligt ledarskap.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som vill delta i att utveckla cancervården i Uppsala och tycker om att coacha andra och bygga förtroendefulla relationer och samarbeten. Du har god analytisk förmåga och kan tillämpa en helhetssyn på verksamheten och främja ett klimat som sätter medarbetaren i centrum till gagn för patienten. Vi ser gärna att du har tidigare chefserfarenhet och gärna erfarenhet av förändringsledning. Du är läkare eller har annan för rollen relevant utbildning. Är du specialistläkare i Onkologi är det meriterande.

Forskningen har en framskjuten plats och vi ser positivt på om du driver eller har drivit egen forskning och om du är disputerad. För överläkartjänst krävs att du uppfyller Akademiska sjukhusets meritkrav. Du är en tydlig och trygg ledare som skapar delaktighet och engagemang och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Uppdraget som sektionschef är tidsbegränsat tre år med möjlighet till förlängning. Tjänsten är på heltid. Sektionens ledningsmodell bygger på ett delat ledarskap i samverkan med bl.a. områdes- och tumörgruppsansvariga och du bedöms kunna ha utrymme för en mindre del eget kliniskt-, forsknings- eller annat motsvarande arbete. Du har en tillsvidareanställning inom din profession. Lön och tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef: Peter Asplund 018-611 52 28
Medicinskt ledningsansvarig; överläkare Peter Nygren 018- 611 49 41
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga samtliga handlingar som styrker din kompetens. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.