All planerad slutenvård och planerade operationer ställs in under tisdagen och onsdagen. Berörda patienter kontaktas. Har du ej blivit kontaktad av oss är du välkommen till ditt vårdbesök. Läs mer här.

Tillbaka

Biträdande överläkare AnOpIVA-Barnsektionen

Referensnummer AS865/2019
Sista ansökan 2019-10-21
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Anestesi, Operation och Intensivvård

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Anestesi, Operation och Intensivvård (AnOpIVA) är ett stort verksamhetsområde med en välfungerande och mycket varierad verksamhet. Här bedrivs intensivvård för vuxna och barn, luftburen intensivvård samt en anestesiverksamhet som finns över hela sjukhusområdet. Inom AnOpIVA ryms också operationsavdelningar och uppvakningsavdelningar. Inom verksamhetsområdet arbetar ca 900 medarbetare fördelade på fem sektioner.

Ditt uppdrag


Barnsektionen består av två avdelningar; barnintensiven (BIVA) samt barnoperation. Som specialistläkare hos oss arbetar du främst på dessa avdelningar. Hösten 2020 flyttar BIVA in i nya lokaler. Vi arbetar för att vi då ska ha en egen primärjourslinje på plats och ska därför utöka läkarbemanningen på Barnsektionen. Hos oss får du en spännande anställning då vi inom sektionen står inför förändringar, barnintensiven ska öka upp antalet platser och barnoperation planerar att gå in i en beredskapslinje för all personal.

Det kan vara av intresse för dig att veta att vi vill utöka medarbetarnas kompetens för barn på luftburen intensivvård, som är Akademiska sjukhusets helikopterburna intensivvårds-transportorganisation. Därför ser vi väldigt positivt på om du vill kombinera din tjänstgöring på Barnsektionen med en deltidstjänst på luftburen intensivvård.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad läkare och har specialistkompetens inom anestesi och intensivvård. Du ska vara intresserad av anestesi och intensivvård för barn, ha god kommunikationsförmåga och är lätt att samarbeta med. Erfarenhet inom barnanestesi och -intensivvård är meriterande. Du förväntas ha ett stort intresse för att driva den medicinska utvecklingen framåt inom verksamhetsområdet.

Vi erbjuder


Två biträdande överläkartjänster, tillsvidaretjänst på heltid. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Barnsektionen Rainer Dörenberg 018- 611 48 28,
Biträdande sektionschef Pia Stöllman 018-611 40 24
Fackliga kontaktpersoner UAL: Thomas Renlund 018-611 31 33,
Behdad Bazargani 018-611 54 19

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kommer att ske fortlöpande, varför vi uppmanar dig att skicka in din ansökan snarast. Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.