All planerad slutenvård och planerade operationer ställs in under tisdagen och onsdagen. Berörda patienter kontaktas. Har du ej blivit kontaktad av oss är du välkommen till ditt vårdbesök. Läs mer här.

Tillbaka

Kurator till Äldrepsykiatriska öppenvårdsteamet

Referensnummer AS859/2019
Sista ansökan 2019-10-15
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Psykiatri, Äldrepsykiatriska öppenvårdsteamet

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Äldrepsykiatriska öppenvårdsteamet är en länsövergripande specialistinstans för utredning, diagnostik, behandling och vårdnivåbedömning av äldrepsykiatriska patienter i öppenvård. Patienterna är äldre psykiskt sjuka personer med symtom relaterade till åldrandet, främst affektiva och psykotiska symtom, oftast samtidigt med varierande grad av kognitiv svikt. Dessutom ansvarar öppenvården för utredning, diagnostik och behandling samt vårdnivåbedömning av ett mindre antal dementa patienter med svåra psykiatriska symtom, som BPSD (Beteende och Psykiska Symtom vid Demens) vilka kräver ett omhändertagande utöver sedvanlig demensvård. I uppdraget ingår även konsultationer, handledning och pedagogiska insatser till vårdgrannar. Här arbetar läkare, sjuksköterskor, skötare och kuratorer, psykolog samt administrativ personal.

Till mottagningen kommer man via remiss eller egenanmälan. I arbetet kan ingå stöd och hjälp till anhöriga i samband med patientens sjukdom/skada och förändrade beteende. Samverkan med kommunen och primärvården är en naturlig del i verksamheten. Mottagningen har också ett utbildningsuppdrag som omfattar studerande inom olika vårdyrken samt fortbildning inom de olika professionerna.


Ditt uppdrag


Som kurator inom äldrepsykiatriska öppenvårdsteamet kommer du att arbeta med traditionella kurativa arbetsuppgifter såsom att samordna och utreda patienternas enskilda behov av psykosociala insatser. Du kommer att arbeta med att stödja patienten i kontakten med kommunen eller andra sociala myndigheter. Du kommer tillsammans med kollegor i teamet ansvara för handledning och utbildning till vårdgrannar samt delta i psykoedukativa insatser för både patienter och anhöriga. Eftersom Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva sjukvård och forskning får du också möjligheten att vara med och utveckla vården för våra patienter. Att vara kurator på Akademiska sjukhuset är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir också en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Här kan du räkna med ett varierande arbete med utmanade arbetsuppgifter.

Dina kvalifikationer


Du är en kurator som tycker om att arbeta med människor och meriterande är om du även har en specialistkompetens inom suicidprevention samt erfarenhet av äldrevård. Du sätter alltid patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Detta visar sig inte bara i din höga arbetsmoral utan också i ditt orädda och målmedvetna sätt. Du är inte bara en skicklig utan också en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Du ska kunna arbeta både självständigt och i team. Körkort är ett krav. Har du detta kombinerat med nyfikenhet och noggrannhet kan du vara rätt för oss. 

Vi erbjuder


Ett en tillsvidare tjänst på 60% från och med 2019-11-11 eller enligt överenskommelse. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Paul Johansson, 018-611 22 40
Facklig representant för Vårdförbundet nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.