Tillbaka

Trainee inom neurointensivvård- vill du bli IVA-sjuksköterska i vårt team?

Referensnummer AS858/2019
Sista ansökan 2019-12-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Klinisk neurofysiologi, neurokirurgi och neurologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vi söker dig som är sjuksköterska och intresserad av att utbilda dig till IVA-sjuksköterska med spetskompetens inom neurointensivvård. 

Vår verksamhet


Vi är en högspecialiserad intensivvårdsavdelning som vårdar barn och vuxna med akuta skador och sjukdomar i hjärna och ryggmärg. Patienterna som vårdas hos oss har svikt i vitala organ och vårdas i respirator. Vanliga diagnoser är neurotrauma, neurovaskulärasjukdomar, tumörer, neurologiska sjukdomstillstånd och infektionssjukdomar som kräver intensivvård. Vår neurointensivvårdsavdelning är Center of Excellence inom neurotrauma med en framstående ställning internationellt, både när det gäller behandlingsresultat och forskning.
Vi är ett team med kunskap, passion och humor. Vill du bli en av oss?

Vi erbjuder


I din roll som trainee inom neurointensivvård erbjuder vi dig detta:
  • Ett traineeprogram för dig som har för avsikt att specialisera dig inom intensivvård.
  • En tillsvidareanställning på heltid inom verksamhetsområdet med en 6–8 månaders placering på NIVA innan studiestart.
  • Betald specialistutbildning inom intensivvård efter prövning.
  • Introduktion som skräddarsys efter dina behov med erfaren specialistsjuksköterska.
  • Reflektionshandledning och möjlighet att följa utvecklingen inom din profession genom att delta i kurser och konferenser. 
  • Interna föreläsningar på avdelning.
  • Genomgång i HLR (A-HLR) och barn-HLR.
  • En unik möjlighet att i lugn och ro förbereda dig för en ny yrkesroll inom intensivvård

Vi bemannar dygnets alla timmar och en del av tjänstgöringen är förlagd på obekväm tid. Individuell lönesättning. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som legitimerad sjuksköterska med minst ett års erfarenhet av slutenvård och som har behörighet att söka vidareutbildning inom intensivvård. 
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som flexibilitet, god självkännedom och kommunikativ förmåga.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Monica Edberg 018-611 49 62
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med din ansökan!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.