Tillbaka

Receptarie till avdelning 2, psykiatrin

Referensnummer AS839/2019
Sista ansökan 2019-10-02
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Psykiatriavdelning 2 är en heldygnsvårdavdelning, för patienter över 18 år och uppåt, inom affektiva sektionen. Vi har 14 fasta vårdplatser och avdelningen är främst inriktad mot affektiva sjukdomar, men även mot sjukdomar och tillstånd relaterade till åldrandet. Avdelning 2 behandlar även somatiska sjukdomar då samsjukligheten ökar med ålder.

Vi som arbetar här är skötare, sjuksköterskor och läkare. Nu söker vi en receptarie som vill utveckla verksamheten och tänka nytt tillsammans med oss. Inom verksamhetsområde psykiatri finns det ytterligare två apotekare och en receptarie.

Ditt uppdrag


Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer att bli iordningställande samt administrering av läkemedel till avdelningens patienter per os, kutant samt via inhalation. Du kommer att iordningställa och dela ut läkemedel till permissioner samt vid utskrivning. Du fyller på avdelningens läkemedelsvagn och har ett övergripande ansvar för läkemedelsrummet i vilket ansvar för narkotikaklassade läkemedel ingår. Du ska informera patienter och även anhöriga om ordinerade läkemedel. Receptarien ska ge personalen information och stöd gällande läkemedel och inte minst stötta och avlasta bl.a sjuksköterskor gällande läkemedelshanteringen. Då detta är en helt ny yrkesgrupp och funktion på denna avdelning har du också ansvar för att utveckla och utvärdera denna nya funktion tillsammans med avdelningschefen.

Dina kvalifikationer


Du är receptarie. Du gillar att jobba i team och att jobba nära patienterna. Har du tidigare vårderfarenhet är det meriterande, men ej avgörande.

Din kompetens


Du är empatisk, glad, och kan ge patientanpassad information till de olika patientgrupperna. Vi ser mycket till den personliga lämpligheten samt till ett öppet och nyfiket sinne. Du ska kunna arbeta både självständigt och tillsammans i teamet.

Vi erbjuder


En ettårig projektanställning med start under senhösten. Tjänstgöringen är förlagd till dagtid kl. 7-16, måndag till fredag på avdelning 2.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Kontakta avdelningschef Helena Fors Tel: 0767-231927
Mail: helena.fors@akademiska.se

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.