Tillbaka

Biomedicinsk analytiker till klinisk mikrobiologi och vårdhygien

Referensnummer AS830/2019
Sista ansökan 2019-09-27
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska Laboratoriet

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Klinisk mikrobiologi och vårdhygien är en av Akademiska laboratoriets fem sektioner. Sektionen har med sina 110 medarbetare en verksamhet som, förutom en bred och växande mikrobiologisk diagnostik, även omfattar vårdhygien, undervisning, forskning och utvecklingsarbete. Verksamheten är ackrediterad enligt ISO 15189 och miljöcertifierad enligt ISO 14001.

Klinisk Mikrobiologi och Vårdhygien söker nu nya medarbetare.

Ditt uppdrag


Som biomedicinsk analytiker på Klinisk Mikrobiologi och Vårdhygien arbetar du med spännande arbete som bedrivs på ett kliniskt mikrobiologiskt laboratorium.
När du ingår i något av våra arbetslag är du en direkt nyckelspelare i patientens väg i vården. Du kan arbeta med någon av dessa specialiteter:
* Odling – art och resistensbestämning av bakterier.
* Molekylär bakteriologi – molekylärbiologisk diagnostik av svårodlade bakterier.
* Speciell mikrobiologi – diagnostik av svampar, parasiter samt miljöprover.

Då vi är en ackrediterad verksamhet genomsyras allt vi gör av kvalitetssäkring och spårbarhet, vilket ställer stora krav på noggrannhet. Tillsammans med specialistläkare och mikrobiologer, jobbar vi med den dagliga driften, samt med utvecklingsarbeten.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad biomedicinsk analytiker, eller har relevant högskoleexamen med teoretisk och praktisk erfarenhet av mikrobiologiskt laboratoriearbete Vi ser gärna att du har intresse och erfarenhet av teknik och data. Vi ser även att du är en lagspelare som bidrar till ett positivt arbetsklimat. Då arbetet utvecklas ständigt, är det viktigt att du som person trivs i en snabbt växlande miljö. Andra egenskaper som vi värderar högt är förmågan att självständigt planera sitt arbete, göra bedömningar och fatta egna beslut. Att du arbetar med patienten i fokus ser vi som en självklarhet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder fyra tjänster med tilltäde enligt överenskommelse:
- Två tillsvidare anställningar på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. 
- Två vikariat på ett år med goda möjligheter till förlängning.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Ehsan Ghaderi, 018-617 03 48

Facklig kontaktperson
Naturvetarna, Hilde Riedel, tel. 018-611 9645
Vårdförbundet, Jamila Mohammad, tel. 018-611 36 75

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.Urval och intervjuer kommer att ske löpande. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.