Tillbaka

Vi söker en kollega till lekterapin på barnsjukhuset

Referensnummer AS828/2019
Sista ansökan 2019-09-27
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Akademiska barnsjukhuset/lekterapin

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Barnsjukhuset är Akademiska sjukhusets barnklinik. Lekterapin ingår i Barnsjukhusets multidisciplinära team som är en verksamhet bestående av åtta olika yrkeskategorier bl a fysioterapeuter, psykologer, kuratorer och dietister. 

Lekterapin vänder sig till alla barn och ungdomar som vårdas vid Akademiska sjukhuset och erbjuder lek, stöd, stimulans och bearbetning under behandlingsperioden. Vi ansvarar också för vårdade barns förskoleklassverksamhet. Lekterapin är en frizon där ingen behandling eller undersökning får ske. Här erbjuder vi barn och ungdomar lek, skapande och bearbetning. Lekterapin stöder det friska hos barnet

Ditt uppdrag


I arbetet ingår att möta barn och ungdomar, deras föräldrar och syskon. Vi anpassar oss efter varje barns behov, förmåga och önskemål. Vi samarbetar ofta med andra personalkategorier. På lekterapin ansvarar vi även bl a för behandling av stickrädda barn som vårdas på sjukhuset, förberedelser inför magnetröntgen, undervisning i förskoleklass och samordnar aktiviteter. 

Dina kvalifikationer


Vi söker nu en legitimerad förskollärare eller fritidspedagog med tidigare erfarenhet från yrket. Erfarenhet från förskoleklass är meriterande då den vi söker kommer ha ansvar för obligatorisk förskoleklass verksamhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Viktiga egenskaper är lyhördhet, initiativförmåga, flexibilitet och god samarbetsförmåga. 

Vi erbjuder


Vi söker en medarbetare för en tillsvidare anställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi erbjuder bekväm arbetstid. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Förskollärare på Lekterapin: Vanja Rudström eller Sabina Vesterlind, 018-611 58 65,  
Avdelningschef: Christine Gibson, christine.gibson@akademiska.se

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.