Tillbaka

Psykolog

Referensnummer AS810/2019
Sista ansökan 2019-10-10
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Psykiatrin i Uppsala län har under våren 2018 startat upp en samlad specialpsykiatrisk mottagning i Enköping där vårt uppdrag är att bedriva vård och behandling till både barn- och ungdomar och vuxna.

Till den vuxenpsykiatriska delen av verksamheten söker vi nu en psykolog.

Vår verksamhet


Vi har en stor bredd i vår verksamhet och vi erbjuder bl.a. behandling till personer med affektiv sjukdom, svåra och långvariga ångesttillstånd, neuropsykiatriska störningar, psykossjukdom och beroende. Vi arbetar med medicinsk behandling, utredningar, samtalsbehandlingar, stöd- och familjesamtal, rådgivning och konsultation samt vid behov anhörigstöd.

Verksamheten präglas av hög kompetens, god tillgänglighet, flexibilitet, samarbetsvilja och arbetsglädje. Enköping har bra kommunikationsmöjligheter med både Uppsala, Stockholm och Västerås. Mottagningen är belägen i ljusa lokaler på gångavstånd från resecentrum.

Ditt uppdrag


Som psykolog svarar du för att förse verksamheten med psykologisk kompetens. Vi vill att du ska bidra med förståelse och kunskap om hur psykologiska faktorer i samverkan med miljön påverkar våra patienters möjligheter att må bra och utvecklas.

Du kommer i huvudsak att arbeta självständigt med bl.a. utredning av neuropsykiatriska frågeställningar, personlighetsbedömningar, psykoterapibedömningar. Det psykoterapeutiska arbetet sker individuellt och i grupp. Du kommer också att arbeta med handledning och konsultation samt aktiv medverkan i teamets utvecklingsarbete.

Du kommer att vara en del av ett multiprofessionellt team bestående av psykologer, läkare, sjuksköterskor, arbetsterapeut, socionom, skötare och medicinska sekreterare.

Dina kvalifikationer


Vi söker Dig som är legitimerad psykolog med KBT inriktning. Det är önskvärt med erfarenhet av psykologiskt behandlingsarbete samt psykologisk och neuropsykiatriskt utredningsarbete. Erfarenhet av psykiatriskt öppenvårdsarbete och kunskaper/intresse av DBT är meriterande, liksom erfarenhet av psykosvård.

Din kompetens


Som person har du god samarbetsförmåga samt trivs med att jobba i team bestående av olika professioner och att ha varierande arbetsuppgifter. Du är också självständig och kan utifrån din profession fatta egna beslut. Du är målinriktad, effektiv och sätter patientens bästa i fokus. Du är också empatisk, professionell och har integritet. Du arbetar givetvis i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet. Du tycker även det är viktigt med den sociala arbetsmiljön och att ha trevligt på jobbet. Vi ser gärna att du som person även har ett engagemang och drivkraft i att arbeta med att utveckla vår organisation till framtidens behov.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tjänst med tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Innan anställning kommer utdrag från Misstanke- och belastningsregister att tas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Carola Sjöberg, tel. 0171-41 83 54
Facklig representant nås via vxl 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.