Tillbaka

Kurator med intresse för lung- och hjärtsjukdomar

Referensnummer AS807/2019
Sista ansökan 2019-09-23
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Rehabiliteringsmedicin och smärtcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Inom verksamhetsområdet arbetar ca 35 kuratorer inom den somatiska vården, både på vårdavdelningar och mottagningar. Du kommer att ha din grundplacering vid Rehabilitering och smärtcentrum, och din huvudsakliga placering inom Hjärt-lungmedicin. Eftersom Akademiska Sjukhuset är ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva sjukvård och forskning kommer du att vara med och utveckla vården för våra patienter. Att vara kurator hos oss är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Du kan räkna med ett varierande arbete med utmanande arbetsuppgifter. Introduktionen kommer att anpassas efter dina behov. En individuell kompetensplan görs årligen med närmaste chef. Kunskapsutveckling sker även genom nätverksmöten och tvärprofessionella möten.

Ditt uppdrag


Du kommer att ha din dagliga placering inom Hjärt - lungkliniken på avdelning och mottagning. Arbetet innebär nära kontakt med patienter och personal vilket ställer stora krav på gott bemötande, flexibilitet och en väl utvecklad samarbetsförmåga.  
 
Vanligt förekommande arbetsuppgifter är:
 • Psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete
 • Stödjande, rådgivande och bearbetande samtal med patienter
 • Stödsamtal med anhöriga
 • Kontakt med olika myndigheter, andra vårdgivare osv
 • Krisbearbetning och att hantera såväl ångest som oro
 • Handledning av socionomstudenter
 • Deltagande i utvecklingsarbete

Dina kvalifikationer


 • Socionomexamen är ett krav.
 • Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga och intresse för utvecklingsarbete.
 • Erfarenhet av att handleda studenter är meriterande.
 • Handledarutbildning är meriterande.
 • Magisterexamen är meriterande

Din kompetens


Som person är du trygg, stabil, tolerant och öppen. Du har god självkännedom, är stresstålig och tycker om att arbeta i team. I ditt arbete är du lösningsfokuserad och har nära till reflektion.

Vi erbjuder


Tillsvidare, heltid fr o m 18/11 2019 eller enl. ö k.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Åsa Liljenäs tel. 018-611 93 68
Facklig företrädare för SACO/SSR Helene Sellgren Wiman tel. 018-6116544

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.