Tillbaka

Sektionschef blod- och tumörsjukdomar hos barn

Referensnummer AS783/2019
Sista ansökan 2019-09-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Sektionen för blod- och tumörsjukdomar hos barn är en av sju sektioner inom Akademiska barnsjukhuset. Sektionen driver ett av sex barnonkologiska centra i Sverige. Vår verksamhet omfattar barnavdelning 95A med 12 vårdplatser, barnmottagningen för blod- och tumörsjukdomar samt en forskningsenhet. Årligen insjuknar ca: 55 barn i cancer i Uppsala-Örebroregionen för vilka sektionen har ett primärt diagnos- och behandlingsansvar. Verksamheten innefattar diagnostik, behandling och uppföljning av barn med cancer och samordningsansvar för barn som erhåller protonbehandling på Skandionkliniken. Vi gör även ett stort antal utredningar av barn med misstänkt cancersjukdom eller närbesläktad hematologisk diagnos. Sektionen har ansvar för forskning, utveckling och utbildning inom ämnesområdet.

Ditt uppdrag


Som sektionschef (SC) är du underställd verksamhetschefen. Du har personalansvar för de barnonkologiska läkarna,13 st, samt produktionsansvar och ekonomiskt ansvar för sektionen tillsammans med två avdelningschefer. Du är medicinskt ledningsansvarig för den barnonkologiska sektionen och har ett övergripande patientsäkerhetsansvar. I uppdraget ingår att verka på många arenor, såväl inom och som utanför sjukvården,nationellt och internationellt, varför du behöver vara en god kommunikatör.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad läkare med specialistkompetens i barn-och ungdomsmedicin samt subspecialist i barn- och ungdoms hematologi och onkologi. Chefserfarenhet är meriterande. Du har gedigen vetenskaplig meritering med stor erfarenhet av forsknings- och utvecklingsarbete. För överläkartjänst krävs disputation i enlighet med Akademiska sjukhusets kravspecifikation.

Din kompetens


Vi söker dig som är tydlig, lyhörd och engagerad i ditt ledarskap och som formulerar visioner och tydliggör syftet med verksamheten i samarbete med sektionens avdelningschefer. I dialog med medarbetarna sätter ni upp mål som skapar engagemang och resultat. Du driver sektionen enligt målkort och givna ekonomiska ramar och gör nödvändiga prioriteringar med förståelse för ett universitetssjukhus särskilda uppdrag och förutsättningar. Som chef har du ett stort intresse för medarbetarna och ser till hela sektionens behov, stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder


I enlighet med vår chefspolicy erbjuder vi ett tidsbegränsat chefsförordnande på tre år med möjlighet till förlängning. Som grundanställning har du en tillsvidaretjänst som läkare. Jourarbete ingår efter överenskommelse med verksamhetschef. Tillträde efter överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Klas Ekström, tel. 018-617 14 90
Facklig kontaktperson: Vi sätter dig i kontakt med rätt person beroende på vilket förbund du tillhör, ring växeln 018- 611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.