Tillbaka

Samordnande specialistsjuksköterska

Referensnummer AS762/2019
Sista ansökan 2019-09-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Barnmottagningen för blod - och tumörsjukdomar. Akademiska Barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Barnavdelningen för blod-och tumörsjukdomar är en vårdavdelning för barn i åldrarna 0–18 år med tillhörande mottagning och dagvård. Till verksamheten hör också en forskningsdel. Vi är ett av Sveriges fyra kompletta barnonkologiska centra, som tar emot för utredning, diagnos och behandling från hela regionen. Vi bedriver högspecialiserad vård inom barnonkologi.

Ditt uppdrag


Som samordnande specialistsjuksköterska för stamcellstransplantationer på barn- och ungdomar har du ett helhetsansvar för denna patientgrupp och deltar aktivt i vårdarbetet i syfte att förbättra flöden, öka vårdkvalité och förbättra arbetsmiljö genom att identifiera positiva arbetssätt, brister och arbeta fram förbättringsförslag. I uppdraget ingår även att handleda och utbilda personal. Du planerar, koordinerar och informerar inför stamcellstransplantationen samt tar hand om barnen kliniskt både innan och efter transplantationen när patienten befinner sig på mottagningen. Du registrerar i kvalitetsregister och studiedatabaser för dessa barn och ungdomar. Introduktionen anpassas efter behov och tidigare erfarenhet.

Dina kvalifikationer


Du som söker är legitimerad sjuksköterska, gärna specialistutbildad inom barnsjukvård eller barnonkologi. Viktigt för oss är att du har ett stort intresse för att arbeta med barn och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av detta. Du är ansvarstagande, flexibel och noggrann, samt har en vilja att utveckla verksamheten. Du har en god samarbetsförmåga och kan arbeta självständigt. Du kan driva ditt eget arbete med planering, koordinering och flödet i verksamheten. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Vi erbjuder


Du arbetar dagtid. Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid.
Läs mer om våra förmåner som gör skillnad: Förmånsfoldern hittar du här

Vill du veta mer?


Avdelningschef Karin Johansson: 018-611 93 19
Avdelningschef Sara Karlsson 018-611 66 99
Forskningskoordinator Maria Flink 070-611 58 95
Vårdförbundet: Magnus Grabski 018-611 97 59

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.