Tillbaka

Bemanningsassistent till hjärtavdelning 50F

Referensnummer AS754/2019
Sista ansökan 2019-09-01
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsoråde Hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


På avdelning 50F vårdar vi främst patienter med rytmrubbningar i hjärtat och patienter med hjärtsvikt. Avdelningen har till stor del en planerad verksamhet, patienter kommer hit för utredning och/eller behandling men de kan också komma direkt från akutmottagningen för ett omhändertagande. Avdelningen bemannar även hjärtsektionens dagvårdsenhet som är en planerad verksamhet där vi tar hand om ischemi, arytmi- och hjärtsviktspatienter. Vi har en personalgrupp på ca 45 st medarbetare som har dag, kväll, natt och helg - tjänstgöring samt att ett antal personer också har rotationstjänst mot andra enheter inom kliniken.

Ditt uppdrag


I din roll som bemanningsassistent för avdelningen har du tillsammans med chefer ansvar för omvårdnadsbemanningen på kort och lång sikt. Ni tillsammans ska planera och strukturera schemat så att avdelningens bemanning blir optimal utifrån verksamhetskrav såsom patientsäkerhet och arbetsmiljö. Du är huvudansvarig för medarbetarnas schemaläggning i Besched, detta innebär att du måste ha kännedom om arbetstidslagen och hälsofrämjande schemaläggning. Du kommer ansvara för att lägga upp nya schemaperioder och justera schemat efter att medarbetarna lagt in sina önskade individscheman. Du ska registrera avvikelser så som sjukdom, ledigheter, utbildningar mm. Du planerar introduktionsschema för nya medarbetare i samråd med chefer och introducerar nya medarbetare i BeSched och andra relevanta system samt ger information angående policy för ledighetsansökningar mm
Tjänsten innebär att dagligen uppmärksamma och ansvara för att bemanna korttidsfrånvaro på avdelningen, samt hålla kontakt med medarbetare vid korttidsfrånvaro

Som bemanningsassistent arbetar du självständigt, behöver kunna prioritera och måste vara lösningsorienterad utifrån verksamhetens behov. Du behöver samarbeta med andra bemanningsassistenter och chefer för en bra schemaläggning på klinikens olika enheter, det betyder att du behöver ha en god inblick i hela verksamhetsområdet. Att vara bemanningsassistent är ett mycket viktigt, ansvarfullt och självständigt arbete som i vissa stunder kan innebära mycket arbete med kort varsel och högt tempo. Arbetet kräver kreativitet, lyhördhet och stort engagemang.

Du kommer få inskolning av erfaren bemanningsassistent, utbildning i BeSched och i Hälsofrämjande schemaläggning.

Dina kvalifikationer


Vi ser gärna att du har några års erfarenhet från vården och/eller att du tidigare arbetat med schemaläggning och bemanning. Du behöver ha mycket god dator-/IT-vana. Vi söker dig som alltid har ett gott bemötande, är bra på att kommunicera och är ansvarstagande. Du är noggrann, strukturerad och har blick för problemlösning och logistik. Du har lätt för att lära, exempelvis nya datasystem, samt är stresstålig och flexibel. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.  

Vi erbjuder


Vi kan erbjuda tillsvidare tjänst 100%, dagtid. Provanställning på 6 månader kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Cecilia Jakobsson 018 611 44 91 
Gruppchefer: Linda Pertell Hammarlöf 018 617 44 18,
Anna Nyman 018 611 93 69,
Karin Lindblom 018 617 24 68  
Facklig kontakt via växeln 018 611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.