Tillbaka

Pedagogiska läkartjänster

Referensnummer AS749/2019
Sista ansökan 2019-09-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akutsjukvård & Internmedicin

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Verksamhetsområdet Akutsjukvård- och Internmedicin är en arbetsplats i ständig utveckling som snart består av fyra sektioner: Akutmottagning, Intermediärvård, Internmedicin/kroniska tillstånd samt Internmedicin/akuta tillstånd. Vi arbetar i symbios med Uppsala universitet kring utbildning, bland annat för läkarstudenter och läkare i alla delar av karriären. Vi bedriver, bland mycket annat, specialistutbildning för sjuksköterskor inom Akutsjukvård  och skapar multiprofessionell och innovativ forskning med nationella och internationella samarbetspartners och kvalitets- och patientsäkerhetsarbete med fokus på proaktiv verksamhetsutveckling. Vid vuxenakutmottagningen handläggs årligen ca 55 000 patienter med nedre åldersgräns på 15 år samt yngre barn med potentiellt livshotande sjukdomstillstånd och Akuten är ett så kallat ”Level 1” traumacenter.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig med stort personligt intresse av pedagogisk utveckling. Erfarenhet (både praktisk och teoretisk) av pedagogik är en förutsättning och medicinsk forskningserfarenhet meriterande. Inom tjänsten erbjuds kurser och kompetensutveckling utifrån personliga önskemål och behov. Arbetet kräver mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga och förutsätter ett intresse även för verksamhetsutveckling. Uppdragen kan kombineras med framtida ST-tjänster inom Akutsjukvård och/eller Internmedicin (söks i separat process) samt egen forskning vid Uppsala universitet.

Vi erbjuder


Vi söker 3 stycken pedagogiska läkare för arbete 50/50 under terminerna med klinik/utbildning. Framför allt gäller uppdraget läkarstudenter vid terminerna 5 och 11, på dagens läkarutbildning, samt viktigt utvecklingsarbete med det Nya Läkarprogrammet vid Uppsala universitet som startar 2021.Tillsvidare- och heltidsanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Läkarchef Martin Wohlin tfn 070-202 47 43
Facklig kontaktperson UAL Kazal Hawez tfn 018-611 03 50

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga samtliga handlingar som styrker dina kompetenser inklusive personliga referenser för pedagogisk verksamhet, forskning och kliniskt arbete med aktuella mobilnummer. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.