Tillbaka

Avdelningschef, patientmottagning Klinisk genetik

Referensnummer AS748/2019
Sista ansökan 2019-09-15
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Sektionen för Klinisk genetik utgör kunskapscentrum för högspecialiserad vård relaterad till genetiskt betingade sjukdomar i Uppsala-Örebroregionen. Vi finns på Rudbecklaboratoriet och har både laborativ och patientnära verksamhet. Verksamheten är mycket expansiv och har idag ca 70 medarbetare. Den patientnära verksamheten består av mottagnings- och konsultverksamhet och inkluderar bedömning av genetiska sjukdomar, handläggning av utredningar samt genetisk vägledning. I verksamheten ser vi patienter och familjer med olika medfödda genetiska sjukdomar och syndrom samt patienter och familjer där misstanke om familjär cancer finns.

Ditt uppdrag


Tjänsten som avdelningschef för patientmottagningen är ny och du kommer in i ett skede då du kommer ha stor påverkan på framtida arbetssätt och åstadkommande. 

Som avdelningschef ansvarar du tillsammans med dina chefskollegor för sektionens ekonomi, personal, arbetsmiljö, verksamhet och utveckling. Ditt chefsskap gäller fyra medarbetare inom patientmottagningen men ditt ledarskap kommer också att behövas för att t ex utveckla samarbeten inom och utom den egna verksamheten. 

Ditt dagliga arbete handlar om att leda, följa upp och vara delaktig i patientmottagningens verksamhet. I det ingår även nära samarbeten med sektionschef, ledningsansvariga läkare och chefen för vårdadministrativt stöd. Ett viktigt fokusområde är produktionsplanering och -uppföljning. Du kommer att arbeta med ständiga förbättringar och rutinutveckling. I tjänsten ingår också delvis kliniskt arbete, med utgångspunkt i din grundprofession
Du är direkt underställd sektionschefen och ingår i sektionens ledningsgrupp. 

Dina kvalifikationer


Du har minst två års erfarenhet som chef där personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar ingått. Du har flera års erfarenhet av ledarskap inom förändrings-, förbättrings- eller utvecklingsarbete. Du har flera års erfarenhet av att vara drivande i att skapa goda, hållbara samarbeten där olika professioner arbetar i samklang för att nå gemensamma mål. För dig liksom för oss är samarbete mellan professioner, helhetssyn och patientperspektiv viktiga ledord!

Du har högskoleutbildning och flerårig erfarenhet av arbete inom patientmottagning. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning. 

Du är stabil och trygg i din ledarroll, du vet att tydlighet är en viktig grund för god kommunikation. Du planerar, organiserar och prioriterar för att nå resultat och mål. Du är konstruktiv och inkluderande i förändringsarbete. 

Vi erbjuder


Med utgångspunkt i en befintlig verksamhet och duktiga medarbetare kommer du vara viktig i arbetet med att fortsätta bygga en verksamhet som expanderar för att möta större efterfrågan. Du kommer att arbeta med engagerade och kompetenta kollegor i många olika professioner. Du kommer att påverka både patientmottagningens och sektionens framtida arbetssätt. Du får också variationen av att arbeta med ledarskap i det dagliga och de lite större strategiska målen utan att förlora kontakten med den kliniska vardagen. 
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Tjänsten är heltid. Din arbetsplats är Rudbecklaboratoriet i Uppsala Sciencepark, ca 15 min promenad från Uppsala Resecentrum. 
Ev frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Alicia Karlsson (dock ej före 19 aug), 018-470 71 08.
Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.
Din ansökan vill vi ha senast den 15 september 2019.

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Jobbet.se försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.