Tillbaka

ST-läkare Klinisk genetik

Referensnummer AS745/2019
Sista ansökan 2019-08-29
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Klinisk genetik är en sektion inom Akademiska laboratoriet. Vi är ca 70 medarbetare och finns i trivsamma lokaler på Rudbecklaboratoriet. Klinisk genetik är en expanderande bas-specialitet som tillämpar ny teknik och kunskap i sjukvården. Verksamheten omfattar patientmottagning och konsultverksamhet samt laboratoriediagnostik av genetiskt betingade sjukdomar och tillstånd. Vårt uppdrag omfattar förutom sjukvård också forskning, utveckling och utbildning i samarbete med Uppsala Universitet. Verksamheten är ackrediterad enligt ISO15189 och miljöcertifierad enligt ISO 14001.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad läkare och intresserad av klinisk genetik. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av forsknings- och utvecklingsarbete, i synnerhet om du är disputerad. Du ska ha intresse för klinisk diagnostik och laborativa metoder samt för att medverka i utvecklingen av specialiteten. Det är en särskild tillgång om du har intresse och erfarenhet av hematologiska maligniteter och cancergenetik. Tidigare tjänstgöring inom klinisk genetik är meriterande.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Du ska ha svensk läkarlegitimation samt goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

Vi erbjuder


Vi erbjuder ett ST-block med inriktning klinisk genetik. Tjänsten är heltid tillsvidare, tillträde 191001 eller enligt ök. Tjänstgöringen läggs upp i samråd med sektionschef, ST-studierektor och handledare.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Rita Borgmästars, Tf sektionschef, 018-611 10 19
Fackligt ombud för Uppsala Allmänna Läkarförening nås via växeln tel. 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Bifoga en kopia på din läkarlegitimation och övriga handlingar som styrker din utbildning och erfarenhet.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.