Tillbaka

Specialistsjuksköterska till Akutmottagningen för vuxenpsykiatri (PAVA)

Referensnummer AS1219/2018
Sista ansökan 2019-09-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Är du specialistsjuksköterska inom psykiatri och vill vara drivande i utvecklingen av enhetens mobila team?

Vår verksamhet


Sektion akut- och konsultpsykiatri består av akutmottagningen för vuxenpsykiatri som har jourverksamhet dygnet runt, en psykiatrisk akutvårdsavdelning (PAVA) med 12 vårdplatser samt ett mobilt team. Akutmottagningen ansvarar även för psykiatrisk jour- och konsultverksamhet mot övriga sjukhuset. Till sektionen hör också mottagningen för hjärnstimulering och psykiatrisk klinisk prövning, veteranmottagningen samt ST-avdelningen. Till akutmottagningen kommer patienter dygnet runt via egenanmälan/besök men också med polis, ambulans, kriminalvård samt från andra sjukvårdsinstanser.

Ditt uppdrag


Vi har idag ett mobilt team bestående av skötare som följer upp patienter via telefon och hembesök. Framtidens psykiatri kommer i högre grad vara inriktat på det mobila omhändertagandet av akut sjuka patienter. För att gå denna utveckling till mötes behöver vi nu stärka kompetensen ytterligare när det gäller såväl omvårdnad som medicinsk kompetens i teamet. Därför söker vi nu två specialistsjuksköterskor som vill driva projektet med att utveckla mobila teamet. Målsättningen är att teamet ska kompletteras med sjuksköterskor som kan utöka teamets medicinska kompetens genom att bl.a. öppna upp för möjligheten till medicinering och utförande av strukturerade bedömningar på plats. Projektet bedrivs initialt på 20% under 6 månader och kan efter behov komma att förlängas. I projektet kommer du att ha ett nära samarbete med enhetens chefer och MLA (medicinskt ledningsansvarig). När du inte arbetar med projektet ingår du i den ordinarie sjuksköterskebemanningen.

Som nyanställd sjuksköterska hos oss erbjuds du en individanpassad introduktion där de flesta börjar sin anställning med arbete på PAVA. Efter en tid skolas du sedan in på akutmottagningen och kan därefter växla mellan sluten- och öppenvård. På PAVA ansvarar du för omvårdnadsarbetet i vårdteam tillsammans med skötare och läkare. Arbetet på avdelningen är omväxlande med ett mycket brett spektrum av patientkategorier och psykiatriska diagnoser. På akutmottagningen är du ledningsansvarig (koordinator), vilket innebär att du har ett arbetsledande ansvar samtidigt som du övervakar patientflödet. Du utför även en akut första bedömning och triagering av patienterna. Här kan du räkna med ett varierande arbete med utmanade arbetsuppgifter. Till såväl akutmottagningen som PAVA hör också en tillgänglig läkarbemanning dygnets alla timmar.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är specialistsjuksköterska inom psykiatri och du får gärna ha några års erfarenhet inom yrket. Vi förutsätter att du är en lagspelare som även kan arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Viktigt för oss är att du har ett bra bemötande gentemot patienter och medarbetare. Du kommer att få en bra start på din anställning då vi erbjuder en individanpassad introduktionsplan. 

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid som specialistsjuksköterska i psykiatri. Projektet utgör 20% av din anställning och löper initialt under sex månader. Övriga 80% av tjänsten utgörs av kliniskt arbete vid akutmottagningen för vuxenpsykiatri samt PAVA. När projektet har slutförts övergår tjänsten tillfullo i verksamheten och du kommer därefter att ha en roterande tjänst mellan akutmottagningen, akutvårdsavdelningen och mobila teamet. Inför anställningen tas utdrag ur polisens misstanke- och belastningsregister.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Jonas Nilshed 018-617 25 45 jonas.nilshed@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Mathias Hultstrand 018-617 11 83 mathias.hultstrand@akademiska.se
Facklig kontaktperson Vårdförbundet, nås via växeln 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare