Tillbaka

Nyutexaminerad sjuksköterska till NIMA 85H

Referensnummer AS739/2019
Sista ansökan 2019-08-27
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Klinisk neurofysiologi, neurokirurgi och neurologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


På NIMA, neurokirurgins intermediärvårdsavdelning, vårdas neurokirurgiska och neurologiska patienter som är i behov av intermediär eller postoperativ vård. Vårt akuta intag består mestadels av intermediärvårdspatienter som är för sjuka för en vanlig vårdavdelning men inte behöver fullskalig intensivvård. Våra postoperativa patienter är vanligtvis del av en planerad verksamhet och kommer till oss under en kortare period postoperativt. Vår spetskompetens är avancerad övervakning av kroppens vitala parametrar för att skapa en så bra miljö som möjligt för hjärnan.

Ditt uppdrag


Som nyexaminerad sjuksköterska vill vi att du skall utvecklas, bli kompetent, självständig och framförallt trygg i din profession. Hos oss får du en 7 veckors inskolning som anpassas efter din erfarenhet. Introduktionen varvas mellan klinisk tjänstgöring och teoretiska utbildningsdagar med vår utbildningssjuksköterska. Efter din inskolning kommer du att träffa vår seniora sjuksköterska som verkar som ett stöd i din yrkesmässiga utveckling genom råd och vägledning i det dagliga arbetet. Ni startar med ett samtal som följs upp med kontinuerliga utvärderings och reflektionssamtal. Den seniora sjuksköterskan kommer att finnas tillgänglig under många av dina arbetspass. Handledningen och stödet är intensivare strax efter din inskolning men kommer att fortsätta regelbundet tills att du känner dig trygg i din nya yrkesroll.

När du arbetat ett par år finns möjligheten att gå fördjupningskurs i neurologi och neurokirurgi, 15 hp på Uppsala Universitet. Vi erbjuder även ett internt tvåårigt fokusprogram inom neurosjukvård med möjlighet att fördjupa sig ytterligare inom omvårdnad och ledarskap.

Dina kvalifikationer


Är du nyexaminerad sjuksköterska som vill ha ett utmanande och stimulerande arbete? Tycker du om att ha många kollegor omkring dig och jobba i team? Är du dessutom en ansvarstagande, motiverad och nyfiken medarbetare som bidrar till en bra arbetsmiljö -då kan du vara rätt för oss! Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Ta gärna kontakt med oss om du vill veta mer om avdelningen!

Vi erbjuder


Vi välkomnar dig som tillsvidareanställd. Rotationstjänstgöring tillämpas. Pendling och andra personliga behov kan diskuteras vid schemaläggning.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Susanna Sörman, 018-611 49 72, susanna.sorman@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Erika Östlin 018-611 49 74
Facklig kontaktperson för vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.