Tillbaka

Operationssjuksköterska till Thoraxoperation

Referensnummer AS506/2019
Sista ansökan 2019-09-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Thoraxkirurgi- och anestesi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Thoraxoperation ingår i verksamhetsområde Thoraxkirurgi- och anestesi. Här bedrivs all typ av konventionell hjärt- och thoraxkirurgi, mekaniska understöd för hjärt-lungsviktspatienter samt en framskjuten högteknologisk verksamhet inom arytmikirurgi. På Thoraxoperation utförs ca 1200 operationer mot främst hjärta, aorta och lungor. Under ca 650 av ingreppen används hjärt-lungmaskin. Klaffoperationer med kateterburen teknik, TAVI, är på stark frammarsch. Vi är bland de ledande klinikerna i landet inom området. Pacemakerinläggning och extraktioner av pacemakersystem utförs, även urologioperationer utförs i begränsad omfattning.

Ditt uppdrag


Som operationssjuksköterska på Thoraxoperation kommer du vara starkt delaktig i team som utför avancerad hjärt- och lungkirurgi. Det goda samarbetet mellan de olika personalgrupperna och det goda arbetsklimatet ser vi som en stark trivsel- och motivationsfaktor.  

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom operationssjukvård. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet inom din specialitet, men även du som är nyexaminerad inom yrket är välkommen att söka till oss. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Du blir en del av en stimulerande arbetsmiljö och en arbetsgivare som lägger stor vikt vid kvalitets- och kompetensutveckling för både verksamhet och individ. Du erbjuds en individuellt anpassad introduktion, möjlighet att utvecklas professionellt och uppmuntras till delaktighet. Flexibilitet är ett ledord för oss!

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Schema, där jour och beredskap ingår efter inskolningen som pågår under ca 6-8 månader beroende på tidigare erfarenheter.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Elisabeth Lundström gruppchef 018-6171534 
Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.