Tillbaka

1:e Sjukhusfysiker till röntgendiagnostik

Referensnummer AS714/2019
Sista ansökan 2019-08-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Medicinsk teknik, sjukhusfysik och IT (MSI)

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Sektionen för sjukhusfysik tillhör verksamhetsområdet Medicinsk teknik, sjukhusfysik och IT (MSI) och är uppdelat i två grupper: diagnostik och strålbehandling. Inom diagnostikgruppen arbetar femton personer som ger strålsäkerhets-, verksamhets- och forskningsstöd till Bild- och funktionsmedicinskt centrum (BFC) inom områden röntgen, MRI, och molekylär bilddiagnostik, till övrig röntgenverksamhet inom Akademiska sjukhuset, samt till Enköpings lasarett och till PET-MR verksamheten vid Uppsala universitet. Fem fysiker arbetar främst med röntgendiagnostik. Eftersom en av våra mest erfarna medarbetare har valt att gå vidare till en annan tjänst söker vi nu en 1:e sjukhusfysiker till området röntgendiagnostik.

Ditt uppdrag


Tillsammans med dina kollegor ger du verksamhetsstöd till röntgenverksamheten avseende strålsäkerhet, metodutveckling, kvalitetsansvar och forskningsstöd. Tjänsten som 1:e sjukhusfysiker innebär att du kommer att inneha den sjukhusfysikaliska ledningsfunktionen för en stor del av röntgenverksamheten, och i samråd med gruppchefen ansvarar du för planering, ledning och uppföljning av sjukhusfysiks arbete inom arbetsområdet. Du förväntas självständigt driva och utveckla ditt arbetsområde och vara med och driva utvecklingen av den kliniska verksamheten. Vid intresse och lämplig erfarenhet kan arbete med regionens ledningssystem för strålsäkerhet bli en viktig del av dina arbetsuppgifter. Viss egen forskning kan rymmas inom tjänsten.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad och specialistkompetent sjukhusfysiker. Du har mångårig erfarenhet med kliniskt verksamhetsstöd inom röntgendiagnostik. Erfarenhet av organisation av strålsäkerhetsarbete och relevant forskarutbildning är meriterande. Du har god social förmåga, drivkraft och samarbetsförmåga, är noggrann, och strävar efter att nå dina egna mål med en hög kvalité. God muntlig och skriftlig färdighet i svenska och engelska och god samarbetsförmåga krävs. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.  

Vi erbjuder


Tillsvidare, heltid, med start november 2019 eller snarast. 

Vi hanterar ansökningar löpande, så vänta inte med din ansökan.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Alexander Englund, sektionschef sjukhusfysik, 018-611 1451 E-post: alexander.englund@akademiska.se
Mark Lubberink, gruppchef sjukhusfysik-diagnostik, 018-611 9644 E-post: mark.lubberink@akademiska.se

Facklig kontaktperson, Naturvetarna (SACO): Gert-Ove Stångberg, 018 611 2950 E-post: gert-ove.stangberg@akademiska.se

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.