Tillbaka

Samordnare för kliniska utbildningsavdelningen på 30A

Referensnummer AS602/2019
Sista ansökan 2019-09-08
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Geriatrik

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


På geriatriska medicinavdelning, 30A, vårdas patienter över 65 år. Här behandlar vi äldre patienter med olika kroniska sjukdomar. Att vara sjuksköterska på geriatriken är ett spännande arbete där du möter många olika människor i olika situationer. Du blir en del av ett skickligt team som arbetar såväl i akutomhändertagande som i ett rehabiliteringssyfte vilket gör att tempot kan variera under ditt arbetspass.

Våra patienter kommer dels via remiss från andra avdelningar på sjukhuset men vi har även ”direktintag” där patienten kommer direkt från hemmet med bl.a. ambulans till avdelningen. Där tar läkare, sjuksköterska och undersköterska emot patienten och utför inskrivning och gör kontroller utifrån våra ”direktintags” riktlinjer.

Grunden för det geriatriska arbetssättet är arbete i tvärprofessionella team utifrån personcentrerad vård. Teamet består av dig som sjuksköterska, undersköterska, läkare, fysioterapeut, arbetsterapeut, apotekare och vid behov kurator, dietist och logoped.

Ditt uppdrag


Nu söker vi dig som är erfaren sjuksköterska och brinner för handledning av studenter. Under terminerna på 30A bedrivs klinisk utbildningsavdelning, KUA. Det gemensamma målet för KUA är att lära av, med och om varandra i ett team bestående av studenter från läkar-, sjuksköterske-, apotekar- och fysioterapeutprogrammet vid Uppsala universitet. Det är en unik möjlighet till dig som vill utvecklas som sjuksköterska inom handledning. Vi kommer erbjuda dig en handledarutbildning på 7,5 hp.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet. Meriterande är om du tidigare varit huvudhandledare inom sjukvården och har vana av att handleda studenter. Du vill kombinera administrativt arbete med att handleda och arbeta kliniskt som sjuksköterska på avdelningen.

Din kompetens


Du har god förmåga att ge både positiv och konstruktiv feedback som kan få studenterna att växa i sina respektive roller. Du tycker om att arbeta med den äldre patientgruppen. Du har ett engagemang och vill vara delaktig till att utveckla den kliniska utbildningssavdelningen.

Vi erbjuder


Individuellt anpassad introduktion som är förlagd under 4 veckor med möjlighet till förlängning. Uppföljningar med avdelningschef/gruppchef planeras in efter 3 veckor, 6 veckor, 3 månader och 6 månader samt vid behov.

Under hösten startar vi upp med föreläsningar 1 gång/månad, bland annat inom de geriatriska diagnoserna. Vi arbetar nu aktivt med att förtydliga arbetsbeskrivningarna på avdelningen för att tydliggöra rollen som sjuksköterska inom geriatriken.

På geriatriken kan du välja att fördjupa dina kunskaper inom något av våra ansvarsområden; nutrition, trycksår, smärta m.m. En av cheferna är ytterst ansvarig för området och ser till att ni får tid avsatt att arbeta med detta.
Vi har planeringsdagar årligen och i år är det inbokat till hösten sep/okt.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Lena M Mattsson 018-6113966, lena.m.mattsson@akademiska.se.
Gruppchef Marie Elmebring Lindström 018-6117033
Facklig representant, vårdförbundet Sara Bäckström 018-6117003

Vill du jobba med oss?


Vi erbjuder en fast anställning med ett uppdrag som KUA-samordnare på avdelningen. Uppdraget som KUA samordnare är förlagd på ca 50 % under terminerna. 
Under en eventuell intervju kommer du få träffa en av våra sjuksköterskor som kan ge dig en bredare bild om hur det är att arbeta hos oss som sjuksköterska. Vi ger även möjlighet till hospitering.

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.