Tillbaka

Sjuksköterska till urologavdelningen

Referensnummer AS691/2019
Sista ansökan 2019-09-10
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Urologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


På urologavdelningen vårdas patienter som kommer för planerad åtgärd men också patienter som vårdas för akuta urologiska besvär. Operationer genomförs fem dagar i veckan och vårdtiden för den urologiska patienten varierar från några timmar till 10–14 dagar, vilket gör att arbetet är mycket varierande. 

Som nyanställd sjuksköterska får du 6 veckors introduktion som anpassas efter dina tidigare erfarenheter. Efter ungefär halva introduktionen har du tillsammans med introducerande sjuksköterska och närmaste chef en avstämmining där resterande introduktionstid diskuteras för att du ska känna att du har fått med alla delar du behöver inför att arbeta självständigt efter introduktionen.

För att underlätta arbetet för dig som sjuksköterska har urologavdelningen en receptarie som hjälper till med läkemedelshantering, bland annat genom att dela avdelningens läkemedelsvagnar och bistå vid hemgångar där läkemedel behöver skickas med patienten. Detta frisätter värdefull tid för dig som sjuksköterska så att du kan fokusera på dina arbetsuppgifter. Under året kommer vår avdelning och mottagning göra en gemensam flytt till andra lokaler vilket kommer leda till en starkare klinik med bättre sammanhållning.

Läs mer om vår verskamhet på: https://www.akademiska.se/arbeta-hos-oss/jobba-inom-urologi

Dina utvecklingsmöjligheter


På urologkliniken finns flera möjligheter att utvecklas för den som vill!

  • Regelbundna föreläsningar/utbildningar på avdelningen
  • Ansvarsområde – har du intresse för något specifikt område till exempel nutrition eller smärtbehandling ger vi dig gärna möjlighet att ha det som ansvarsområde. Tid ges kontinuerlig för att du ska kunna hålla dig uppdaterad samtidigt som du ansvarar för att informera dina kollegor om nyheter inom området samt göra eventuella nationella punktprevalensmätningar
  • Professionssteget – då du fått lite erfarenhet finns möjlighet att utbildas till någon av de tre handledarrollerna
  • Rotationstjänst mellan avdelning och vår mottagning
  • Urologisk omvårdnad 15 hp (betald utbildning)
  • Specialistsjuksköterska i kirurgiskvård 60 hp (betald utbildning)
  • Utefter behov egen specialistinriktad mottagning
  • Utefter behov finns möjlighet till betald utbildning även till uroterapeut, kontaktsjuksköterska, forskningssjuksköterska, ESWL-sjuksköterska och stomiterapeut

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som söker ett spännande arbete som kommer ge en bred erfarenhet. Vi ser gärna att både du med erfarenhet i yrket och du som nyutexaminerad sjuksköterska kommer och utvecklas tillsammans med vår arbetsgrupp.

Din kompetens


Du ser och förstår din roll i teamet runt patienten samtidigt som du tar egna initiativ för att arbeta självständigt. Du planerar och lägger upp ditt arbete på ett strukturerat sätt men klarar av att prioritera om då det behövs. Du har god förmåga att samarbeta med personer från olika yrkeskategorier samt lyssnar och kommunicerar på ett öppet sätt.

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid. Tjänsten innefattar dag-, kväll samt helgtjänstgöring, möjlighet till rotationstjänst i Akademiskamodell 2. Urval och tillsättning sker fortlöpande.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Biträdande avdelningschef, Emma Strandqvist 018 – 617 15 77
Facklig företrädare Vårdförbundet, Jonatan Nyblom 018 – 611 46 41

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.