Tillbaka

Specialistläkare/BÖL/ÖL vid klinisk fysiologi

Referensnummer AS686/2019
Sista ansökan 2019-08-23
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Sektionen för klinisk fysiologi ingår i verksamhetsområdet hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi. På sektionen bedrivs framför allt diagnostik inom områdena hjärta, kärl och lunga. Vi bedriver forskning inom flera områden tex hjärtultraljud och lungfysiologi och har ansvar för undervisning av läkarstudenter, BMA- studenter och högskoleingenjörer i medicinsk teknik. Dessutom ges årligen flera kurser med deltagare från hela Sverige.

Ditt uppdrag


Som specialistläkare arbetar du tillsammans med 11 specialister varav 2 professorer och 4-5 ST-läkare. I vårt team ingår även legitimerade underläkare, sidotjänstgörande ST-läkare samt examinerade underläkare. Arbetet innebär ett nära samarbete med bl.a. kardiologer, olika kirurggrupper på multidisciplinära ronder samt övriga medicinska discipliner på Akademiska sjukhuset; arytmisektionen, lungmedicin, CF-centrum m. fl.

Du kommer att vara handledare åt ST-läkare och därigenom bidra till ett gott utbildningsklimat. Samtliga anställda läkare är delaktiga i klinikens verksamhetsutveckling, förbättringsarbeten och utbildning. Ditt intresse för forskning och utveckling inom klinisk fysiologi meriteras högt då avdelningen är under en snabb modernisering och det finns flera spännande områden att fördjupa sig i. 

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är specialist i klinisk fysiologi med bred erfarenhet inom flera kliniskt fysiologiska metoder och ett stort intresse av klinisk undervisning och handledning. 
Vi efterlyser även specialister inom lungmedicin, kardiologi eller anestesi med intresse för dubbelspecialisering inom klinisk fysiologi (för detta krävs dock några års erfarenhet som specialist, en tidigare dokumenterad gedigen tjänstgöring på klinisk fysiologisk avdelning och erfarenhet av minst två metoder beskriven nedan under ''Din kompetens'').

Din kompetens


Du är rutinerad i ekokardiografi (både transthorakalt och transesofagalt), kärlultraljud, spirometri, arbetsprov, holteranalys och ergospirometri. Du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling och har idéer för framtiden. Du delar med dig av dina erfarenheter och lär ut dina kunskaper. Du har god ledar- och samarbetsförmåga, du är ansvarstagande och har patienten i fokus. Om du är ekojourkompetent är det meriterande liksom om du är disputerad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Utifrån sjukhusets regler för biträdande överläkare/ överläkare prövas detta och sådan tjänst erbjuds om man uppfyller dessa villkor. Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid (100%) med placering på sektionen för klinisk fysiologi, tillträde enligt överenskommelse. Jourtjänstgöring (beredskap) ingår i tjänsten. Möjlighet till forskning och metodansvar inom kliniskt fysiologiska metoder finns. Tjänstgöringen läggs upp i samråd med verksamhetschef och läkarchef. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Johan Lugnegård tfn 018-611 00 00 (vxl) 
Läkarchef Spyridon Gerovasileiou tfn 018-611 00 00 (vxl)
Facklig företrädare  Läkarförbundet Andrei Malinovschi tfn 018-611 00 00 (vxl) 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan, inklusive meritförteckning och samtliga handlingar som styrker kompetenskraven.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.