Tillbaka

Överläkare/specialistläkare till Neuropsykiatriska mottagningen

Referensnummer AS681/2019
Sista ansökan 2019-07-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde Psykiatri vid Akademiska sjukhuset är organiserad i fem subspecialiserade sektioner där sektionen beroende- och neuropsykiatri ingår. Neuropsykiatriska mottagningen tillhör sektionen för beroende och neuropsykiatri och har som uppdrag att utreda ADHD, Tourette och autismspektrumtillstånd samt behandla ADHD hos vuxna.

På neuropsykiatriska mottagningen arbetar vi i multiprofessionella team och  har 4 specialistläkartjänster. Forskning och undervisning är integrerade delar av vår verksamhet liksom ett evidensbaserat arbetssätt. Kontinuerlig utveckling av verksamheten är hos oss en självklarhet med tillgång till en egen FoUU-grupp inom sektionen. Som anställd hos oss erbjuder vi en personlig utvecklings- och kompetensplan. Våra specialistläkare ges möjlighet att även bli specialist i beroendemedicin inom ramen för anställningen i sektionen.

Vi finns i moderna lokaler på Akademiska sjukhusets kärnområde med kort gångavstånd från Uppsala Resecentrum.

Ditt uppdrag


Vi söker dig som har ett intresse för utredning och behandling. Arbetsuppgifterna är varierande, med möjlighet till fördjupning. Vi arbetar med ständig utveckling och förbättring av vårdprocessen där alla professioner deltar. Ett förordnande som medicinskt ledningsansvarig läkare kan vara aktuellt efter bedömning av lämplighet och erfarenhet. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår med möjlighet till bakjoursutbildning genom dubbel tjänstgöring med annan specialistläkarkollega.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri. Intresse för undervisning och forskning är meriterande. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Tjänsten är en tillsvidareanställning och tillträde sker enligt överenskommelse. Tjänstgöringsgraden är 100% men individuella önskemål kan diskuteras. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Åsa Magnusson 018-617 03 56, 072-4515647
Chefsöverläkare Tobias Eriksson 018-611 21 72
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.