Tillbaka

Överläkare till verksamhetsområde Geriatrik

Referensnummer AS680/2019
Sista ansökan 2019-08-11
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Geriatrik

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Vill du vara med och utveckla framtidens geriatrik? Tack vare framsteg inom medicin, vård och levnadsvanor blir vi allt äldre. Med detta ställs nya krav på sjukvården. Inom geriatriken har vi bl a akut geriatrik med direktinläggning av äldre mest sjuka patienter med akuta medicinska sjukdomar samt frakturpatienter. Vi har även tvärprofessionella kliniska utbildningsgrupper på del av två av våra avdelningar (KUA).

Geriatriken på Akademiska sjukhuset i Uppsala är en av landets mest heltäckande kliniker för medicinsk vård, utredning och rehabilitering av äldre patienter. Vi har tre vårdavdelningar, två på Akademiska sjukhuset och en i Tierp, och en öppenvårdsverksamhet inkluderande minnesmottagning samt dag- och hemrehabilitering. Vårdavdelningarna är inriktade på Stroke- och ortopedrehabilitering samt Medicinsk rehabilitering inkl akutgeriatrik. Specialiserad palliativ vård sker på SAH i Norduppland samt i viss mån på avd 2 i Tierp. Vi bedriver i samarbete med universitetet en omfattande forskning på hög internationell nivå inom bl. a kognitiva sjukdomar och nutrition.

Ditt uppdrag


Vi söker nu en ny medarbetare som delar vår entusiasm för geriatriken och dess utveckling i framtiden.               I uppdraget ingår att arbeta inom geriatrikens alla delar och över hela vårt ansvarsområde, såväl i Uppsala som i Tierp och på SAH i Norduppland.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med geriatrisk sjukvård och har minst 5 års specialistkompetens i geriatrik. Erfarenheter av undervisning, forskning samt medicinskt utvecklingsarbete är meriterande. För överläkartjänst krävs att innehavaren uppfyller Akademiska sjukhusets meritkrav för överläkartjänst. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning och heltidstjänst. I tjänsten ingår beredskapsjour. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Carina Jangborg tfn 018-617 10 67
Facklig företrädare Lisbet Torgils söks via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vänligen bifoga legitimation samt övriga handlingar som styrker kompetenskrav. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.