Tillbaka

Sektionschef till Internmedicin, 30E samt öppenvårdsenheten för hjärtsvikt

Referensnummer AS673/2019
Sista ansökan 2019-09-22
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akutsjukvård och internmedicin

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde Akutsjukvård- och Internmedicin består av en vuxenakutmottagning, diagnostik-, intermediärvårds-, akutvårds-, och medicinska vårdavdelningar samt en medicinmottagning. Verksamhetsområdet står inför en organisationsförändring och behöver därför en sektionschef.

Avdelning 30E är en internmedicinsk avdelning som vårdar patienter med dominans av hjärt- och kärlsjukdomar såsom hjärtsvikt, aortasjukdomar, högt blodtryck samt venös proppbildning. Intaget till avdelningen sker från akutmottagningen, centralintensiven (CIVA), akutsjukvårdens intermediärvårdavdelning (AIMA), akutsjukvårdens diagnosavdelning (ADA) samt från infektionsmottagningen. På avdelningen finns också öppenvårdsenheten för hjärtsvikt, fem dagvårdsplatser för patienter med hjärtsvikt, läkarmottagning samt sviktsköterskemottagning.

Verksamhetsområdet bedriver även forskning och utbildning för studenter, sjuksköterskor och läkare i alla delar av karriären. Vi bedriver multiprofessionell och innovativ utveckling med nationella och internationella samarbetspartners samt kvalitets- och patientsäkerhetsarbete med fokus på proaktiv verksamhetsutveckling.

Ditt uppdrag


Som sektionschef är du medicinskt ansvarig samt ansvarig för kvalitet, arbetsmiljö och ekonomi. Du blir direkt underställd verksamhetschefen samt ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Ditt uppdrag blir att leda och utveckla sektionen i sin helhet mot uppsatta mål.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som har erfarenhet av chefsuppdrag samt relevant högskoleutbildning. Vi ser gärna att du är läkare inom relevant specialitet. Du är en tydlig och trygg ledare som skapar delaktighet och engagemang. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande.

Vi erbjuder


Tjänsten är tillsvidareanställning inom din grundprofession och ett visstidsförordnande som sektionschef på tre år. Tjänsten är administrativ på deltid och du kommer ha din kliniska tjänstgöring främst inom din sektion. Lön och tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef: Anette Skoglund, växeln 018-611 00 00
Biträdande verksamhetschef Aligül Kirik 018-611 00 00
Ansvarig HR-partner: Nils Brolin, växeln 018-611 00 00
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning kommer att ske fortlöpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.