Tillbaka

Gruppchef till Akutvårdsavdelning (AVA)

Referensnummer AS671/2019
Sista ansökan 2019-08-19
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akutsjukvård och internmedicin

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Är du intresserad av akutsjukvård? Är du en driven och empatisk ledare som vill vara med och förändra? På Akutvårdsavdelning (AVA) vårdas patienter med främst internmedicinsk diagnos. Till oss kommer patienter efter ett initialt omhändertagande på Akutmottagningen alternativt efter vård på intermediärvårdsavdelning. Arbetsgruppen är positiv, kompetent och ambitiös. Vårdtiderna är korta vilket innebär ett högt in- och utflöde av patienter som måste planeras och koordineras. Vi arbetar aktivt med personcentrerad vård. Vi söker dig som i ett nära samarbete med avdelningschef vill fortsätta att förbättra och utveckla akutvårdsavdelningen.

Ditt uppdrag


Vi söker dig som har god inblick och förståelse i chefskapets tre delar; personal, verksamhet och ekonomi. Du vill vara närvarande på avdelningen för att kunna planera och styra det dagliga arbetet. Du kommer dagligen att ställas inför problem av olika dignitet som du löser på bästa sätt utifrån förutsättningarna. Arbetet är omväxlande inte bara från dag till dag utan från stund till stund, därför måste du vara flexibel, kunna tänka om och ändra planeringen efter omständigheterna.

Dina kvalifikationer


Vi ser att du har flera års erfarenhet av arbete som sjuksköterska inom slutenvård och gärna tidigare erfarenhet av ledarskap.
Du är en person som ser och lyfter dina kollegor, du vill att de ska utvecklas i sin yrkesroll. God kommunikation och feedback kommer naturligt för dig. Att samarbeta med kollegor från olika verksamheter, med olika profession och personlighet är en av dina styrkor.

Du är driven och ställer höga krav på dig själv, dina kollegor och verksamheten för att patienten ska få den absolut bästa vården.

Vi erbjuder


En heltidstjänst med en tillsvidareanställning inom din grundprofession med ett visstidsförordnande som chef under två år. Tjänstgöring dagtid måndag- fredag. Tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Maria Sjöström, 018-617 10 87
Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.