Tillbaka

Driftansvarig systemtekniker

Referensnummer AS666/2019
Sista ansökan 2019-08-14
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Medicinsk teknik, sjukhusfysik och it

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


IT stödet är idag en viktig del av Region Uppsalas verksamhet. Inom IT-sektionen blir du kollega med 100-talet engagerade medarbetare vars kompetens spänner över ett systems hela livscykel. Du kommer att tillhöra en grupp på 20 IT-tekniker och vara placerad i en av de två grupperna inom IT Drift, gruppen Systemdrift.
Akademiska sjukhuset behöver nu förstärka med systemtekniker till avdelningen IT Drift! 

Ditt uppdrag


Inom Region Uppsalas använder vi primärt Microsoft SQL Server som databashanterare. Verksamheten täcker in hela länet med datanät som spänner från Bålsta till Skutskär och baseras i huvudsak på produkter från Cisco. På lagringssidan har vi lösningar från HP och IBM med Tivoli TSM för backup. På serversidan arbetar vi primärt med operativsystemen Windows Server men även Linux. Vi arbetar huvudsakligen i en Windowsbaserad klientmiljö. 

Systemen vi underhåller och supporterar har höga krav på tillförlitlighet och tillgänglighet varför du förväntas jobba proaktivt för att säkerställa en hög driftkvalitet. Förståelse för verksamheten och en ödmjuk inställning är viktiga egenskaper. Du är van vid att arbeta självständigt, vara drivande och ha helhetssyn. Samarbete över avdelnings- och gruppgränser är en självklarhet och vi ser att du som person är kvalitetsmedveten samt service- och lösningsinriktad.

Som driftansvarig systemtekniker hos oss får du en bred roll med varierade arbetsuppgifter. I arbetet ingår att:
  • Ansvara för teknisk drift av system
  • Vara en del av förvaltningsorganisationen kring system
  • Samordna tekniska aktiviteter gällande systemets drift
  • Övervaka, felsöka och avhjälpa fel
  • Ta fram och underhålla dokumentation
  • Ha kontinuerlig kontakt med kunder och leverantörer

Eftersom vår nuvarande driftansvarige systemtekniker går i pension i en nära framtid, kommer du få möjlighet till en period av dubbelgång med honom. 

Dina kvalifikationer


Du har flera års erfarnhetet från en liknande systemteknikerroll. Antingen har du redan erfarenhet som driftansvarig eller så känner du dig nu redo att kliva fram och ta ett extra ansvar för samordning och ärendeprioritering.

Du har mycket goda kunskaper om Microsoft Windows Server operativsystem och  känner dig mogen att arbeta i en enterprisemiljö. Har du grundläggande kunskaper om något skript eller programmeringsspråk är det meriterande. Din svenska är mycket god och du uttrycker dig även väl på engelska i såväl tal som skrift. 
Som person är du strukturerad och ordningssam. 

Vi erbjuder


Tjänsten är på heltid tillsvidare. Beredskap kan komma att ingå.
Vi kommer i denna rekrytering att ha en längre annonseringstid över sommaren. Dock sker intervjuer löpande, se därför till att skicka in din ansökan så snart som möjligt! Din ansökan vill vi ha senast den 14 augusti.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Ev frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsulter
Sandra Sjöberg 018-470 71 03  och Anna-Karin Moazzami 018-470 71 10 (ej 15 jul-2 aug).
Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Jobbet.se försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.