Tillbaka

Servertekniker

Referensnummer AS664/2019
Sista ansökan 2019-08-14
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Medicinsk teknik, sjukhusfysik och it

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


IT stödet är idag en viktig del av Region Uppsalas verksamhet. Inom IT-sektionen blir du kollega med 100-talet engagerade medarbetare vars kompetens spänner över ett systems hela livscykel. Du kommer att tillhöra en grupp på 20 IT-tekniker och vara placerad i en av de två grupperna inom IT Drift, gruppen Systemdrift.
Akademiska sjukhuset behöver nu förstärka med servertekniker till avdelningen IT Drift! 

Ditt uppdrag


Inom Region Uppsalas använder vi primärt Microsoft SQL Server som databashanterare. Verksamheten täcker in hela länet med datanät som spänner från Bålsta till Skutskär och baseras i huvudsak på produkter från Cisco. På lagringssidan har vi lösningar från HP och IBM med Tivoli TSM för backup. På serversidan arbetar vi primärt med operativsystemen Windows Server men även Linux. Vi arbetar huvudsakligen i en Windowsbaserad klientmiljö. 

Systemen vi underhåller och supporterar har höga krav på tillförlitlighet och tillgänglighet varför du förväntas jobba proaktivt för att säkerställa en hög driftkvalitet. Förståelse för verksamheten och en ödmjuk inställning är viktiga egenskaper. Du är van vid att arbeta självständigt, vara drivande och ha helhetssyn. Samarbete över avdelnings- och gruppgränser är en självklarhet och vi ser att du som person är kvalitetsmedveten samt service- och lösningsinriktad.

Gruppen består av sex servertekniker som handhar de ca 1.400 servrar som finns placerade inom sjukhusområdet, merparten av dem virtuella. 

Du kommer att arbeta med:
  • Övervaka servermiljön i SCOM
  • Göra installationer
  • Felsöka och avhjälpa fel
  • Delta i projekt som serverspecialist
  • Kontakter med kollegor inom IT-sektionens övriga avdelningar och leverantörer


Dina kvalifikationer


Du har IT-utbildning på gymnasienivå. Vi har möjlighet att ta emot både dig som är ny på arbetsmarknaden eller dig som har mer erfarenhet. Kunnande i Windows server liksom grundkunskaper inom Linux server liksom erfarenhet av Hypper V eller VM Ware är meriterande. Din svenska är mycket god och du uttrycker dig även väl på engelska i såväl tal som skrift. 

Din kompetens


Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och vänder oss till dig som är lösningsinriktad, kvalitetstänkande och ser det som positivt att samarbeta med andra kompetenser inom IT-området. 

Vi erbjuder


Tjänsten är på heltid tillsvidare. Beredskap kan komma att ingå.
Vi kommer i denna rekrytering att ha en längre annonseringstid över sommaren. Dock sker intervjuer löpande, se därför till att skicka in din ansökan så snart som möjligt! Din ansökan vill vi ha senast den 14 augusti.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Ev frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsulter
Sandra Sjöberg 018-470 71 03  och Anna-Karin Moazzami 018-470 71 10 (ej 15 jul-2 aug).
Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Jobbet.se försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.