Tillbaka

Biträdande avdelningschef till ÖNH- och Plastikoperation

Referensnummer AS659/2019
Sista ansökan 2019-08-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Plastikkirurgi och käkkirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Öron, näsa, hals (ÖNH) och plastik-operation är en gemensam operationsavdelning för verksamhetsområdena öron-, näsa- och halssjukdomar samt plastikkirurgi. Personalen är operationssjuksköterskor och undersköterskor som arbetar inom båda specialiteterna i ett nära samarbete med käkkirurgen och anestesiavdelningen. Operationerna spänner över områden som rekonstruktionskirurgi, stora tumöroperationer och ansiktstrauma, brännskador och laserkirurgi samt basal kirurgi som tonsiller, bronkoskopier och polokliniska operationer i lokal anestesi. Patienterna är i alla åldrar - både barn och vuxna. Avdelningen har fem operationssalar varav två disponeras av öron-näsa-hals-operation och tre av plastik-operation. Sedan Akademiska fått rikssjukvårdsuppdrag inom brännskadevården ingår ytterligare en operationssal på Brännskadecentrum i operationsavdelningens ansvar.

Till vår fina avdelning som genomsyras av engagemang och nytänk och med en personalgrupp som brinner för sin verksamhet söker vi nu en biträdande avdelningschef.

Ditt uppdrag


Som biträdande avdelningschef arbetar du nära avdelningschefen (AC). Du ser möjligheter i förändringsarbete och tillsammans med avdelningschefen planerar, organiserar det dagliga avdelningsarbetet. Delar av ditt ansvar kommer att ligga på att utveckla och följa upp metoder, rutiner och direktiv. Du ska engagera, motivera och stödja personalen för att främja ett bra arbetsklimat på avdelningen. Du ska kunna arbeta kliniskt som operationssjuksköterska om verksamheten kräver det. Vid ACs frånvaro träder du in som tillförordnad avdelningschef och ansvarar för att nödvändiga beslut fattas.

Din kompetens


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom operationssjukvård och med minst två års erfarenhet av yrket. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet där engagemang och drivkraft till att motivera och utveckla verksamheten är en självklarhet. Lyhördhet, tydlighet och ödmjukhet är tre viktiga egenskaper för att du skall passa in i uppdraget som biträdande avdelningschef hos oss. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en arbetsledande ställning.

Vi erbjuder


Du erbjuds ett tidsbegränsat förordnande som biträdande avdelningschef med en tillsvidareanställning inom din profession på Öron-, näs och hals och plastikoperation

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Christina Nilsson på 018-6118713 (har semester v.29-32).

Fackliga representanter Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden så tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sök redan idag!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.