Tillbaka

Sjuksköterska med intresse för lungmedicin, akutsjukvård och palliativ vård

Referensnummer AS99/2019
Sista ansökan 2019-08-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Hjärt- lungmedicin och klinisk fysiologi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Kom och bli en av oss!Vår verksamhet


Lungavdelningen är en avdelning inom verksamhetsområde Hjärt- lungmedicin och klinisk fysiologi, avdelningen har 12 vårdplatser. Här kommer du att få ett varierat arbete där du får kombinera omvårdnad med akutsjukvård och palliativ vård. Du kommer få kunskaper inom andnings- och cancervård samt teknisk erfarenhet av olika andningshjälpmedel. Några av de vanligaste diagnoserna är kol, lungcancer, respiratorisk insufficiens sedan förekommer alla lungsjukdomar på avdelningen. Till avdelningen hör också en dagvård där vi ger cytostatikabehandlingar och förbereder patienter för olika ingrepp, där har du möjlighet att arbeta när du fått lite mer erfarenhet av avdelningsjobbet.

Rotation Du har även möjlighet om du så skulle vilja att rotera mellan våra olika avdelningar på verksamhetsområdet som är Lungavdelning, hjärtavdelning och hjärtintensiven.

Ditt uppdrag


Tillsammans med dina kollegor arbetar ni i två vårdlag och som sjuksköterska ansvarar du för sex patienter per dag/kväll. På dagtid har vi alltid en resurssköterska som hjälper vårdlagen med tex. inskrivning av ny patient, infusioner m.m. Att vara sjuksköterska på lungavdelningen är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir också en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Här kan du räkna med ett varierande arbete med utmanade arbetsuppgifter som ger dig en bred kompetens.

Dina kvalifikationer


Du är en legitimerad sjuksköterska med ett intresse för att vara med och utveckla vår verksamhet där patienten är i fokus. Har du tidigare erfarenhet inom akutsjukvård, lungsjukvård eller onkologi så är det meriterande men även du som är nyexaminerad är välkommen att söka. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi erbjuder fast/individuellt schema. Det finns möjlighet att arbeta hel- eller deltid, rotation eller arbete endast nattetid. Vi har dock inget krav att du måste jobba natt. Vi erbjuder individuell inskolning på fyra-sex veckor beroende på erfarenhet. Som nyutexaminerad sjuksköterska kommer du att ingå i sjukhusets kliniska utvecklingsår. I enlighet med sjukhusets ”professionssteg” så har vi en klinisk handledare på avdelningen och du har också möjlighet att delta i en reflektionsgrupp. 

Vill du veta mer?


Avdelningschef Katarina Göthberg 018-611 40 74
Gruppchef Marina Ahlgren 018-611 64 29
Facklig kontaktperson, Vårdförbundet, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare