Tillbaka

Sektionschef till Klinisk genetik

Referensnummer AS656/2019
Sista ansökan 2019-08-18
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Sektionen för Klinisk genetik utgör kunskapscentrum för högspecialiserad vård relaterad till genetiskt betingade sjukdomar i Uppsala-Örebro regionen. Verksamheten är mycket expansiv och inkluderar idag ca 70 medarbetare. Klinisk genetik är en specialitet i snabb utveckling med en stark koppling till forskning vid Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet.

Sektionen ingår organisatoriskt i Akademiska laboratoriet (AL) som svarar för kvalificerad medicinsk diagnostik, forskning, utveckling och utbildning. AL är indelad i fem olika sektioner som tillsammans är verksamma inom tio olika kunskapsområden – transfusionsmedicin, immunologi, kemi, farmakologi, bakteriologi, virologi, vårdhygien, patologi och cytologi samt genetik. Våra kunder finns framför allt i Uppsala län och i vår mellansvenska region.

Ditt uppdrag


Vi erbjuder dig ett intressant chefsjobb inom ett forskningsintensivt område. Här finns stora möjligheter att ta egna initiativ och att utveckla verksamheten i samklang med ny kunskap och vårdbehov. Som sektionschef har du tillsammans med dina avdelningschefer det övergripande ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal. Några viktiga fokusområden för dig är en välfungerande bemanning, och arbete med ständiga förbättringar. Du ansvarar för att leda verksamheten mot uppsatta mål och visioner, och du driver tillsammans med personalen sektionens utveckling. Som sektionschef är du underställd verksamhetschefen för Akademiska laboratoriet och du sitter med i Akademiska laboratoriets ledningsgrupp. Viss del forskning/klinik kan ingå i tjänsten.

Dina kvalifikationer


Vi ser gärna att du som söker är disputerad specialistläkare inom klinisk genetik eller disputerad sjukhusgenetiker med mer än fem års erfarenhet av arbete inom klinisk verksamhet. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av ledarskap. Det är också värdefullt om du har kontakter och ingår i nätverk inom verksamhetsområdet klinisk genetik. Forsknings- och utvecklingserfarenhet är meriterande. Du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Din kompetens


Stor vikt läggs vid personliga egenskaper, särskilt vid förmågan att leda och utveckla verksamheten inom klinisk genetik.

Vi söker dig som:
  • har förmåga att via dialog med medarbetare formulera visioner, tydliggöra syftet med verksamheten, sätta upp mål och därigenom skapa engagemang och resultat
  • har förmåga att driva verksamheten enligt fastställd verksamhetsplan och ekonomiska ramar samt göra nödvändiga prioriteringar
  • är tydlig, lyhörd och engagerad i ditt ledarskap
  • har förståelse för ett universitetssjukhus särskilda uppdrag och förutsättningar

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning inom din profession kombinerat med tidsbegränsat chefsförordnande. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Maria Engedahl, tel 018-6113172
Överläkare, professor Niklas Dahl, E-post niklas.dahl@igp.uu.se
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln, tel 018 – 611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Ansökningarna kommer på grund av semesterperiod inte hanteras löpande under ansökningsperioden utan hanteras efter sista ansökningsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.