Tillbaka

Sektionschef för akutkirurgi- och traumasektionen

Referensnummer AS651/2019
Sista ansökan 2019-08-16
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Kirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde Kirurgi har drygt 300 anställda fördelade på mottagningar, vårdavdelningar och läkarsektioner. En stor del av vården består av riks-regionpatienter som remitterats för högspecialiserad utredning och behandling. Vi är en forskningsintensiv klinik i nära samarbete med Uppsala universitet.

Ditt uppdrag


Som sektionschef har du medicinskt ledningsansvar för sektionen samt för kirurgakutvårdsavdelningen (KAVA) och kirurgakuten. I uppdraget ingår också ansvar för produktion, personal, kvalitet, arbetsmiljö och ekonomi. Du blir direkt underställd verksamhetschefen samt ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Din arbetsgrupp består av ca tio läkare. Ditt uppdrag blir att leda och utveckla sektionen i sin helhet mot uppsatta mål.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som har erfarenhet av chefsuppdrag samt relevant högskoleutbildning. Du är en tydlig och trygg ledare som skapar delaktighet och engagemang. Vi ser gärna att du är läkare inom relevant specialitet. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande.

Vi erbjuder


Tjänsten är tillsvidareanställning inom din grundprofession och ett visstidsförordnande som sektionschef på tre år. Heltid. Lön och tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Kristiina Kask, kristiina.kask@akademiska.se
Facklig representant UAL Peter Moberger nås via växeln 018-611 00 00
HR Partner Joanna Axelsson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven. Rekryteringsprocessen omfattar en sakkunnigprövning av samtliga sökande. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.