Tillbaka

Biträdande avdelningschef kirurgisk utvecklingsavdelning

Referensnummer AS645/2019
Sista ansökan 2019-08-15
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Kirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vi är här för att utveckla vården tillsammans med våra patienter


Vi kan inte lova guld och gröna skogar. Vi kan lova att det i perioder kommer att vara utmanande. Vi kan också lova att det kommer att vara meningsfullt, spännande och utvecklande

Vår verksamhet


Nu har vi startat utvecklingsavdelningen, en avdelning med fokus på att finna nya arbetssätt för framtiden genom att skapa delaktighet och arbeta teambaserat. Vi kommer att fokusera på hälsosamma arbetstider samt skapa tid och förutsättningar för att bedriva utveckling i tvärprofessionella team. Avdelningen kommer av naturliga skäl fungera som testbädd för ny teknik. Våra verktyg är vetenskap och beprövad erfarenhet och till vår hjälp har vi Akademiska sjukhusets samlade resurser. Vi har också i uppgift att sprida våra erfarenheter vidare till andra enheter och på så vis bidra till hela sjukhusets strävan efter utveckling.

Skillnad, utveckling och mening


Vi vill göra en positiv skillnad i människors liv och tillsammans kan vi göra större skillnad än var för sig. Vi strävar ständigt efter att utveckla oss själva, varandra och den vård vi ger. Alla våra medarbetare ska känna, oavsett roll, att de är viktiga delar för framgång i teamet. Våra metoder är innovativa, vi vågar prova nya vägar och vår drivkraft är viljan att göra skillnad varje dag. Vi vill med detta skapa en hållbar arbetsplats som ger förutsättningar till personlig utveckling och som med rätt förutsättningar bidrar till att utveckla framtidens vård.    

Våra mål


Teambaserad vård: Hos oss ansvarar rätt kompetens för rätt arbetsuppgift och vi har tydliga arbetsområden. Varje medarbetare har någonting att bidra med och alla idéer är värdefulla. När vi jobbar tillsammans uppnår vi bättre resultat.               
                            
Personcentrerad vård: Patienten är en självklar del av vårdteamet. Våra patienter är välinformerade och deltar aktivt i sin egen vård.

Förändrade arbetssätt: Vi vågar prova och vi vågar misslyckas. När vi misslyckas drar vi lärdomar av det. När vi lyckas delar vi med oss av resultaten till övriga sjukhuset. På så vis utvecklar vi vården och bidrar till en förbättrad arbetsmiljö.

Ditt uppdrag


Uppdraget som biträdande avdelningschef på kirurgiska utvecklingsavdelningen innebär att du ska ha god inblick och förståelse i chefskapets tre delar; personal, verksamhet och ekonomi. Du har ett nära samarbete med avdelningschef och sektionschef, där ni tillsammans ansvara för och driva den dagliga verksamheten, i enlighet med befintliga lagar och avtal. Du är direkt underställd avdelningschefen och har samarbete med övriga chefer inom verksamhetsområdet samt ingår i reumatologsektionens ledningsgrupp. I ditt arbete ingår att utveckla verksamhet och personal med en förståelse för helheten. Du håller ett långsiktigt visionärt förhållningssätt med fokus på kvalitet. Du ska självständigt kunna ta ansvar för uppgifter såsom schema och bemanningsfrågor. Vid avdelningschefens frånvaro är du dennes ersättare.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska gärna med specialistutbildning i kirurgi eller minst 5 års erfarenhet av arbete inom kirurgi. Dokumenterad chefsutbildning ses som meriterande.

Din kompetens


Arbetet kräver att du har beslutsförmåga, drivkraft, entusiasm och initiativförmåga. Du är en god och lyhörd kommunikatör och har lätt för att samarbeta med såväl den egna arbetsgruppen som externa aktörer. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder


Du kommer att få ett tidsbegränsat chefsförordnande och en tillsvidareanställning som sjuksköterska.  Tillträde efter överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef/Projektledare Utvecklingsavdelningen Patrik Bodeby 018-611 28 64
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.