Tillbaka

HR-utvecklare, ledarskap

Referensnummer AS638/2019
Sista ansökan 2019-08-11
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde sjukhusadministrationen

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Inom HR-avdelningen finns totalt ytterligare sex HR-utvecklare som bland annat har arbetsmiljö, kompetensförsörjning och employer branding, lönebildning och arbetstids- och avtalsfrågor som fokusområden. Som HR-utvecklare inom ledarskap är du direkt underställd sjukhusets HR-direktör. Inom avdelningen finns även enheten Verksamhetsnära stöd och enheten Arbetsrätt och arbetsvillkor samt Friskhuset, en hälsoanläggning för medarbetare på Akademiska sjukhuset. Totalt består HR-avdelningen av ett 40-tal medarbetare. 

Som HR-utvecklare med inriktning mot ledarskap arbetar du på en sjukhusövergripande nivå med att förstå våra chefers behov av utbildning, stöd och utveckling. På strategisk nivå verkar du för att skapa mötesplatser för sjukhusets chefer, medverkar till kunskapsspridning och ledarskapsutbildning, arbetar med mentorsprogram och mycket mer. I samarbete med HR-avdelningen på Regionkontoret deltar du även i förvaltning och utveckling av de regionövergripande chefs- och ledarskapsprogrammen.

Ditt uppdrag


 • Förvalta, följa upp och utveckla chefs- och mentorskapsprogram inom sjukhuset men också delta i arbetet med de regionövergripande chefsprogrammen.
 • Utveckla möjligheterna för sektions- och avdelningschefer att mötas i diskussionsforum och kunskapsutbyten på ett strukturerat sätt.
 • Förenkla den administrativa processen och driva digitalisering gällande rutiner kring introduktion för nya medarbetare.
 • Medverka vid upphandling av ledarutvecklingstjänster och följa upp externa leverantörer.
 • Förvalta och utveckla chefssidorna på sjukhusets intranät.
 • Förvalta, sprida och utveckla riktlinjer för chefs- och ledarskap inom organisationen.
 • Medverka i det regionövergripande fokusområdet Ledar- och medarbetarskap i samverkan med HR-representanter från Region Uppsalas alla förvaltningar.
 • Medverka i det nationella samarbetet kring HUR-programmet, ett ledarskapsprogram i samverkan mellan samtliga universitetssjukhus.
 • Utbilda HR-partners till stöd för chefsmentorer.
 • Omvärldsbevakning.

Dina kvalifikationer


Krav:
 • HR- eller motsvarande utbildning på högskole-/universitetsnivå
 • Gedigen erfarenhet av att arbeta med strategiskt utvecklingsarbete
 • Flera års erfarenhet av att arbeta i stora, komplexa organisationer
 • Mycket god svenska i tal och skrift
 • God engelska
 • Vana att arbeta i flera olika systemstöd

Meriterande: 
 • Erfarenhet av att arbeta med chefs- och ledarutveckling
 • Erfarenhet som chef
 • Erfarenhet av digitaliseringsarbete från ett verksamhetsperspektiv

Din kompetens


Vi vänder oss till dig som har HR- eller motsvarande utbildning på högskole-/universitetsnivå. Du har gedigen erfarenhet av att arbeta med strategiskt utvecklingsarbete, gärna specifikt med chefs- och ledarutveckling. Egen chefserfarenhet är en merit. Du har flera års erfarenhet av att arbeta i stora, komplexa organisationer där verksamhetens chefer möter en utmanande vardag. Din svenska är mycket god i såväl tal som skrift och din engelska god. Du är van att arbeta i olika typer av systemstöd och sätter dig snabbt in i nya program. Har du tidigare erfarenhet av att medverka i digitaliseringsprojekt från ett verksamhetsperspektiv ser vi det som ett plus.

Till din person är du tydlig, strukturerad och pedagogisk. Du hanterar flera parallella uppgifter och uppdrag utan "tappade bollar”. Du har mycket god samarbetsförmåga, du skapar och bibehåller goda relationer och har en högt uppdriven kommunikationsförmåga. Du har förmågan att överblicka komplexa helheter, dra slutsatser och hitta vägar framåt. Du trivs bäst när du får ta ett personligt ansvar för ditt uppdrag men förstår också din roll som en kugge i ett större maskineri och därmed vikten av samarbete och samverkan. Du är trygg i din person och trygg i din yrkesroll.

Vi erbjuder


En tillsvidare anställning med tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom jobbet.se försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.