Tillbaka

Förvaltningsledare/projektledare till UCR

Referensnummer AS632/2019
Sista ansökan 2019-08-04
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats UCR

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker en projektledare med kundansvar och produktägarerfarenhet till Kvalitetsregistersektionen!


UCR (Uppsala Clinical Research Center) är en bred resurs för den kliniska forskningen både regionalt, i Sverige och internationellt. Vi är stolta över att vårt arbete har bidragit till förbättrad hälsa hos människor över hela världen och vi arbetar för att fortsätta att utveckla medicinsk kunskap och hälsa genom forskning och kvalitetsuppföljning. UCR har den kompetens och teknik som behövs för att omsätta innovativa idéer till translationella forskningsprojekt, kliniska studier och registerbaserade förbättringsprojekt. UCR har cirka 1405medarbetare och är organiserat som en självständig, icke-vinstdrivande enhet inom Uppsala universitet och Region Uppsala.  

Kvalitetsregistersektionen inom UCR


Kvalitetsregistersektionen utvecklar och förvaltar register för insamling och uppföljning av strukturerad vårddata från ett antal medicinska discipliner.  Dessa nationella register tillgängliggörs via rapporter och interaktiva webbgränssnitt, och bidrar till att rädda liv och uppnå jämlik hälsa. De används aktivt för uppföljning, lärande, förbättring, forskning samt ledning, inom offentlig och privat vård.

Kvalitetsregistersektionen omfattar i dagsläget ett 45-tal anställda och ett 20-tal konsulter. Rollerna inom kvalitetsregistersektionen hos UCR består bland annat av projektledare, systemarkitekter, systemutvecklare, användbarhetsexperter, samt kvalitetsansvarig.

Ditt uppdrag Du arbetar med att leda ett team som nyutvecklar, vidareutvecklar och förvaltar ett antal kvalitetsregister. Du ansvarar för kontinuerlig behovsanalys och kravinsamling, skapar lång- och kortsiktiga planer i dialog med registrens styrgrupper, och leder teamet i att nyutveckla, vidareutveckla och förvalta registren i enlighet med den tekniska roadmap som finns för UCR´s kvalitetsregisterplattform, och de riktlinjer för som finns inom det nationella systemet för kvalitetsregister. Du har kundansvar för de register teamet förvaltar och vidareutvecklar.
Teamet, som huvudsakligen består av systemutvecklare, arbetar agilt och utser sin egen scrum master. Teamet förstärks av IT-arkitekter, användbarhetsexperter, testledare och QA, för att säkerställa att vi bygger förvaltningseffektiva lösningar, skapar största möjliga kundnytta och möter regulatoriska krav kring kvalitetsregister.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att

 • Vara den primära kontakten för de register du och teamet ansvarar för
 • I dialog med registrens styrgrupper och registerhållare skapa lång- och kortsiktiga planer, och säkra att dessa är i linje med UCR´s planer för intern plattforms-/produktutveckling
 • Tillsammans med övriga kundansvariga projektledare, sektionens ledningsgrupp och plattformsledningen, koordinera och synkronisera teamets och övriga teams planeringar, till en övergripande sektionsplanering som säkrar att alla team och register bidrar till och drar nytta av utvecklade komponenter och lärdomar
 • Planera och följa upp teamets arbete, och återrapportera till såväl styrgrupp som sektionens ledningsgrupp
 • Arbeta tillsammans med övriga kundansvariga projektledare och andra roller inom sektionen för att kontinuerligt förbättra våra interna processer och rutiner
 • Utifrån verksamhetens behov, inom eller utanför teamet, driva specifika utvecklings- eller verksamhetsprojekt med egen tidplan, budget och resurser, och rapportera till sektionens ledningsgrupp
 • Ta ansvar för teamets och sektionens leveranser, och måna om såväl hög leveranskvalitet som våra medarbetare

Vi erbjuder en agil arbetsmiljö där du får vara centralt delaktig i att utveckla våra processer såväl som verktyg och tekniker. Din anställning är hos Region Uppsala och omfattas av de anställningsförmåner som gäller här.

Din kompetens 


Du har flera års erfarenhet från förvaltningsledning eller projektledning, inom mjukvarurelaterad utveckling, verksamhetsutveckling eller liknande. Du har erfarenhet av komplexa projekt med flera stakeholders, och av att vara bryggan mellan beställare, utvecklingsteam och interna produktägare. Kanske har Du själv varit produktägare. Du är van att arbeta enlig agila arbetsmetoder och driva kontinuerlig förbättring.
Har du utbildning och/eller erfarenhet inom något eller flera av nedanstående områden är det meriterande:

 • Mjukvaruutveckling
 • Kravhantering/-insamling
 • Hälso-/sjukvård
 • Verksamhetsutveckling och -uppföljning
 • Lean/Scrum/Kanban
 • Product Management/Produktstyrning
 • Portföljstyrning
 • Kundansvar
 • Business Intelligence/Nyckeltal
 • Leda och coacha medarbetare  

Personliga egenskaper
Vi tror att både erfarenheter och personligheter är viktiga i ett välfungerande team. Vi kommer således att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker en kollega som vill dela vår mission, att förbättra hälsan för människor i Sverige och hela världen, som är öppen för nya idéer, trivs med utveckling och förbättring, och har en professionell och ödmjuk inställning till utmaningar, medarbetare och kunder. Du är en äkta lagspelare med god kommunikationsförmåga och hög integritet. Du delar med dig av dina kunskaper och är alltid öppen för att lyssna på dina kollegors och kunders förslag och synpunkter. Vi arbetar med en hög nivå av service till våra kunder och förväntar oss detsamma av dig.   

Din ansökan


Sista ansökningsdag är den 4 augusti 2019. V
araktighet/Arbetstid Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas
Heltid

För mer information:


Sektionschef: sara.hansson@ucr.uu.se tel.+46 (0)18 617 13 15
Human resource (HR): katarina.boustedt@ucr.uu.se tel.+46 (0)18 611 11 98
Facklig representant nås via växeln tel.+46 (0)18 611 0000

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.