Tillbaka

Systemutvecklare Java till UCR

Referensnummer AS623/2019
Sista ansökan 2019-08-04
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats UCR

Arbetsplatsbeskrivning

Sveriges främsta ARO söker flera systemutvecklare med inriktning mot Java, till Kvalitetsregistersektionen!Vår verksamhet


UCR (Uppsala Clinical Research Center) är en bred resurs för den kliniska forskningen både regionalt, i Sverige och internationellt. Vi är stolta över att vårt arbete har bidragit till förbättrad hälsa hos människor över hela världen och vi arbetar för att fortsätta att utveckla medicinsk kunskap och hälsa genom forskning och kvalitetsuppföljning. UCR har den kompetens och teknik som behövs för att omsätta innovativa idéer till translationella forskningsprojekt, kliniska studier och registerbaserade förbättringsprojekt. UCR har cirka 1405medarbetare och är organiserat som en självständig, icke-vinstdrivande enhet inom Uppsala universitet och Region Uppsala.

Kvalitetsregistersektionen inom UCR


Kvalitetsregistersektionen utvecklar och förvaltar register för insamling och uppföljning av strukturerad vårddata från ett antal medicinska discipliner.  Dessa nationella register tillgängliggörs via rapporter och interaktiva webbgränssnitt, och bidrar till att rädda liv och uppnå jämlik hälsa. De används aktivt för uppföljning, lärande, förbättring, forskning samt ledning, inom offentlig och privat vård.

Kvalitetsregistersektionen omfattar i dagsläget ett 45-tal anställda och ett 20-tal konsulter. Rollerna inom kvalitetsregistersektionen hos UCR består bland annat av projektledare, systemarkitekter, systemutvecklare, användbarhetsexperter, samt kvalitetsansvarig.

Ditt uppdrag


Du har kontakt med beställare och arbetar tillsammans med användbarhetsexperter, projektledare och övriga systemutvecklare för att möta kundernas behov av användbara, innovativa, flexibla och långsiktigt förvaltningsbara IT-lösningar. Du brinner för att transformera en komplex datamodell till en produkt som är begriplig och lätthanterlig för användare. På UCR förstärker du ett av våra utvecklarteam och arbetar enligt agila principer.
Vi erbjuder en teambaserad, agil arbetsmiljö med möjlighet att arbeta längs hela livscykeln för våra produkter och i projekt. Du får vara delaktig i att utveckla våra processer såväl som verktyg och tekniker. Din anställning är hos Region Uppsala och omfattas av de anställningsförmåner som gäller här.

Vi söker en kollega som vill dela vår mission, att förbättra hälsan för människor i Sverige och hela världen, som är öppen för nya idéer, trivs med utveckling och förbättring, och har en professionell och ödmjuk inställning till utmaningar, medarbetare och kunder. Du är en äkta lagspelare med god kommunikationsförmåga och hög integritet. Du delar med dig av dina kunskaper och är alltid öppen för att lyssna på dina kollegors och kunders förslag och synpunkter.

Din kompetens


Du har en universitetsutbildning inom Datavetenskap, IT eller Bioinformatik med minst tre års erfarenhet av att leverera webbaserade system på Java-plattformen. Du gillar att arbeta i ett dynamiskt team med ett agilt arbetssätt, och kanske har Du arbetat som konsult några år och är van vid att sätta dig in i nya problemdomäner och tekniker.

Du bör behärska webbutveckling med Java och då vi använder webramverket Wicket för att skapa webapplikationer är det meriterande om Du även har utbildning och/eller erfarenhet inom ett eller flera av nedanstående områden: 
 • Apache Wicket
 • Javascript (JSON, JQuery, Bootstrap, Angular, React eller motsvarande)
 • IntelliJ IDEA/Maven/Git/Tomcat
 • Spring/Spring Boot
 • Hibernate
 • Jpa
 • SSL/OAUTH  

Det är även meriterande med:
 • Utbildning inom MDI/UX/Interaktionsdesign
 • Kompetens inom visuell design, färg och form
 • Standarder för tillgänglighet
 • Automatiserad testning (JUnit, Selenium, cucumber eller motsvarande)
 • Statistik-/dataanalys och visualisering
 • Klinisk eller biomedicinsk forskning
 • Vana att arbeta med SCRUM/Agil systemutveckling och förmåga att kommunicera och förädla designlösningar tillsammans med övriga roller i Agila utvecklingsteam

Har Du erfarenhet av att utbilda och/eller agera mentor inom Din organisation, av att vara ambassadör för, och hjälpa Dina medarbetare och övriga team att förstå och utveckla lösningar i linje med, målarkitektur och de utvecklingsprinciper som satts, kanske i en roll som arkitekt, är det mycket meriterande. 

Personliga egenskaper
Vi tror att både erfarenheter och personligheter är viktiga i ett välfungerande team. Vi kommer således att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Vi arbetar med en hög nivå av service till våra kunder och förväntar oss detsamma av dig.

Vi erbjuder


Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Din ansökan


Sista ansökningsdag är den 4 augusti 2019. Intervjuer kan komma att hållas löpande, och tjänsterna kommer tillsättas i två omgångar under ansökningsperioden.

Vill du veta mer?


Sektionschef: sara.hansson@ucr.uu.se tel.+46 (0)18 617 13 15
Human resource (HR): katarina.boustedt@ucr.uu.se te.+46 (0)18 611 11 98
Facklig representant nås via växeln tel.+46 (0)18 611 0000

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.