Tillbaka

Systemutvecklare Java till UCR

Referensnummer AS622/2019
Sista ansökan 2019-08-04
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats UCR

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker flera systemutvecklare med inriktning mot Java och frontend-utveckling, till Kvalitetsregistersektionen!Vår verksamhet


UCR (Uppsala Clinical Research Center) är en bred resurs för den kliniska forskningen både regionalt, i Sverige och internationellt. Vi är stolta över att vårt arbete har bidragit till förbättrad hälsa hos människor över hela världen och vi arbetar för att fortsätta att utveckla medicinsk kunskap och hälsa genom forskning och kvalitetsuppföljning. UCR har den kompetens och teknik som behövs för att omsätta innovativa idéer till translationella forskningsprojekt, kliniska studier och registerbaserade förbättringsprojekt. UCR har cirka 145 medarbetare och är organiserat som en självständig, icke-vinstdrivande enhet inom Uppsala universitet och Region Uppsala.

Kvalitetsregistersektionen inom UCR


Kvalitetsregistersektionen utvecklar och förvaltar register för insamling och uppföljning av strukturerad vårddata från ett antal medicinska discipliner.  Dessa nationella register tillgängliggörs via rapporter och interaktiva webbgränssnitt, och bidrar till att rädda liv och uppnå jämlik hälsa. De används aktivt för uppföljning, lärande, förbättring, forskning samt ledning, inom offentlig och privat vård.

Kvalitetsregistersektionen omfattar i dagsläget ett 45-tal anställda och ett 20-tal konsulter. Rollerna inom kvalitetsregistersektionen hos UCR består bland annat av projektledare, systemarkitekter, systemutvecklare, användbarhetsexperter, samt kvalitetsansvarig.

Ditt uppdrag


Du har kontakt med beställare och arbetar tillsammans med användbarhetsexperter, projektledare och övriga systemutvecklare för att möta kundernas behov av användbara, innovativa, flexibla och långsiktigt förvaltningsbara IT-lösningar. Du har goda kunskaper i frontend-programmering, och brinner för att göra en komplex datamodell begriplig och lätthanterlig för mottagare. På UCR förstärker du ett av våra utvecklarteam och arbetar enligt agila principer.

Vi erbjuder en teambaserad, agil arbetsmiljö med möjlighet att arbeta längs hela livscykeln för våra produkter och i projekt. Du får vara delaktig i att utveckla våra processer såväl som verktyg och tekniker. Din anställning är hos Region Uppsala och omfattas av de anställningsförmåner som gäller här.

Dina kompetens


Du har en universitetsutbildning inom IT och minst tre års erfarenhet av att leverera webbaserade system på Java-plattformen, alternativt likvärdig utbildning och/eller erfarenhet. Du gillar att arbeta i ett dynamiskt team med ett agilt arbetssätt, och kanske har Du arbetat som konsult några år och är van vid att sätta dig in i nya problemdomäner och tekniker. Du har sannolikt vana av att utveckla webgränssnitt för så väl datorer som surfplattor och mobiler.

Du bör behärska Java, HTML, CSS (Sass, Less), javascript och Bootstrap.

Har du utbildning och/eller erfarenhet inom något eller flera av nedanstående områden är det meriterande:
  • Webramverket Wicket
  • IntelliJ IDEA/Maven/Git/Tomcat/SQL
  • Utbildning inom MDI/UX/Interaktionsdesign
  • Kompetens inom visuell design, färg och form
  • Standarder för tillgänglighet
  • Testdriven utveckling (TDD)
  • Statistik, dataanalys och visualisering
  • Klinisk eller biomedicinsk forskning
  • Vana att arbeta med SCRUM/Agil systemutveckling och förmåga att kommunicera och förädla designlösningar tillsammans med övriga roller i Agila utvecklingsteam
  • Atlassians produktserie (JIRA, Bamboo, Bitbucket, Confluence)  

Personliga egenskaper
Vi söker en kollega som är öppen för nya idéer, trivs med utveckling och förbättring, och har en professionell och ödmjuk inställning till utmaningar, medarbetare och kunder. Du är en äkta lagspelare med god kommunikationsförmåga och hög integritet. Du delar med dig av dina kunskaper och är alltid öppen för att lyssna på dina kollegors och kunders förslag och synpunkter. Vi arbetar med en hög nivå av service till våra kunder och förväntar oss detsamma av dig.

Vi tror att både erfarenheter och personligheter är viktiga i ett välfungerande team. Vi kommer således att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Din ansökan


Sista ansökningsdag är den 4 augusti 2019. Intervjuer kan komma att hållas löpande, och tjänsterna kommer tillsättas i två omgångar under ansökningsperioden.

Vi erbjuder


Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas
Heltid
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Sektionschef: sara.hansson@ucr.uu.se tel.+46 (0)18 617 13 15
Human resource (HR): katarina.boustedt@ucr.uu.se te.+46 (0)18 611 11 98
Facklig representant (SACO): Gert-Ove Stångberg gert-ove.stangberg@akademiska.se
Övriga fackliga representanter nås via växeln tel.+46 (0)18 611 0000

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.