Tillbaka

Sjuksköterskor till infektionsavdelningen

Referensnummer AS118/2019
Sista ansökan 2019-09-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Infektionssjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Infektionsavdelningen har 28 vårdplatser, varav 10 enkelrum för isolering. Vi är en renodlad akutavdelning där alla patienter kommer in via akutmottagningen eller vår egen infektionsmottagning. Vi vårdar patienter med svåra infektioner, smittsamma sjukdomar, tropikmedicinska sjukdomar och immunbristsjukdomar. På avdelningen arbetar specialistsjuksköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, avdelningssekreterare, apotekare, receptarie och fysioterapeut. Vi har ett nära samarbete med läkargruppen där vi tillsammans arbetar för att ge patienten den bästa vården.

Ditt uppdrag


Att vara sjuksköterska på infektionsavdelningen innebär att ditt främsta uppdrag är att verka patientnära och genomföra en helhetsbedömning av patientens behov, initiera åtgärder och utvärdera effekterna. Du ansvarar för den specifika omvårdnaden för dina patienter och arbetsleder och bistår undersköterskor i den basala omvårdnaden.

Dina kvalifikationer


Vi söker legitimerade sjuksköterskor (alt. nyexaminerade sjuksköterskor som ansökt om legitimation) med genuint intresse för människor. Du har ett tydligt omvårdnads- och patientfokus som genomsyrar ditt arbete.

Din kompetens


Här arbetar vi i team där du som sjuksköterska har en tydlig arbetsledande roll och är spindeln i nätet i ditt team. Du kan göra snabba prioriteringar i det kliniska arbetet samtidigt som du behåller lugnet i akuta situationer och när det råder hög arbetsbelastning. Du gillar att utmanas och utvecklas.

Vi erbjuder


Flera tjänster. Tillsvidareanställning med med tillträde eller enligt överenskommelse. Hos oss får du en individuellt anpassad introduktion utifrån din erfarenhet som sjuksköterska.

Vill du veta mer? Ring eller besök oss gärna!


Gruppchef Isabelle Gustafsson, 018-611 56 10
Gruppchef Jessica Andersson, 018-611 56 09
Gruppchef Ulrika Eriksson, 018-617 16 60
Facklig kontaktperson Vårdförbundet Amalia Andersson, 018–611 56 08

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och anställningar kommer ske fortlöpande och tillsättning kan komma att ske före ansökningsdag. Bifoga handlingar som styrker kompetenskraven.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.