Tillbaka

ST-läkare i barn-och ungdomsmedicin

Referensnummer AS619/2019
Sista ansökan 2019-08-01
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Akademiska barnsjukhuset bedriver en bred och högspecialiserad barnsjukvård med nära samarbeten mellan de olika specialiteterna och övriga sjukhuset. Forskning, undervisning och kontinuerlig utveckling är viktiga inslag i vårt arbete. Vi söker nu dig som vill utbilda dig till barnläkare hos oss. Vi kan erbjuda alla delar av din ST-utbildning förutom barnpsykiatrin som blir en randutbildning. Barnmedicin är en jourtät specialitet vilket bör beaktas innan du söker tjänsten.
ST-gruppen är välbemannad. Det är en aktiv grupp som driver forskningsprojekt, utvecklingsarbeten och har gemensamma sociala aktiviteter.

Ditt uppdrag


Dina placeringar kommer att vara på de flesta av barnsjukhusets olika sektioner. Du kommer efter introduktion ingå i primärjourslinjen. Du kommer att ha en tilldelad handledare under hela din ST-tjänst. Planeringen av din ST sker tillsammans med vår ST-studierektor och din handledare.

Dina kvalifikationer


Du som söker har svensk läkarlegitimation, en god samarbets- och kommunikationsförmåga och ett intresse av barnmedicin. Erfarenhet av svensk sjukvård är en förutsättning för anställning. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper och förutsättningar att bidra till verksamheten. Forskningsaktivitet knuten till Akademiska barnsjukhuset är meriterande.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning. Du erbjuds en ST-tjänst omfattande minst 63 månader i barn-och ungdomsmedicin enligt Socialstyrelsens riktlinjer. En del av tjänstgöringen kommer att ske vid våra öppenvårdsenheter i länet. Jourtjänstgöring är en viktig del av anställningen. Om du inte tidigare har arbetat hos oss kan vi tillämpa provanställning i 6 månader. Tillträde 190930 eller enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Ulrika Bäckman, Sektionschef akut barnsjukvård, ST-chef 018-6170972.
Åsa Neuman, ST- Studierektor, 018-611 59 99
Åsa Myrelid, facklig representant UAL, 018-611 58 84

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut om lämplig sökande har intervjuats.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.