Tillbaka

Undersköterskor till geriatriken 30A

Referensnummer AS613/2019
Sista ansökan 2019-07-21
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Geriatrik

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


På geriatriska medicinavdelningen 30A vårdas multisjuka patienter över 65 år. Grunden för det geriatriska arbetssättet är arbetet i tvärprofessionella team utifrån personcentrerad vård. Teamet består av dig som sjuksköterska, undersköterska, läkare, fysioterapeut, arbetsterapeut och vid behov kurator, dietist och logoped. Du har möjlighet att få en bred kompetens då arbetet omfattar både akut verksamhet och rehabilitering. Avdelningen består av 28 vårdplatser. 

Inom geriatriken är det viktigt att vi arbetar förebyggande, under hösten kommer vi införa SE UPP (smärta, elimination, undernäring, placering och position) som är ett arbetssätt som leder till förebyggande insatser. Vi kollar till våra patienter ca 1 gång i timmen. Vi förebygger fall, malnutrition, smärta, trycksår med aktiva förebyggande åtgärder.

Vi har uppföljningssamtal med alla våra nyanställda oavsett tidigare erfarenhet, inom 3v, 6v, 3 mån och 6 mån. Du erhåller ett introduktionsprogram och vi anpassar din introduktion utifrån tidigare erfarenheter.

Under hösten kommer vi starta upp med utbildning 1 gång/månaden för att ge alla möjlighet till mer kännedom om den geriatriska patienten och dess diagnoser.

Ditt uppdrag


Som undersköterska ansvarar du för den basala omvårdnaden. Du får även lära dig venprovtagning, KAD-sättning, sondmat och kan i en förlängning även få delegering på viss läkemedelshantering såsom inhalationer och insulingivning samt ta blododling, som ger dig möjlighet att utvecklas inom din profession.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är utbildad undersköterska, gärna med några års erfarenhet.

Din kompetens


Variationen i arbetet, gör att du som söker skall vara flexibel, ansvarsfull och kunna ställa om till akuta situationer samt vara bredd att hoppa in där det behövs. Då arbetet ofta är fysiskt ansträngande är det viktigt att du har god fysik. Du tycker om att arbeta med äldre människor, har ett gott bemötande samt en bra samarbetsförmåga. Du är också en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder


En fast anställning alternativt ett vikariat på 6 månader. Tjänstgöringsgrad diskuteras. Arbetet är förlagt till dag/kväll alternativt rotation.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Lena M Mattsson 018-611 39 66
Gruppchef Camilla Eklund 018-611 70 32
Facklig kontaktperson kommunal nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Sommarvikariatet kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag 21/7 2019.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.