Tillbaka

Sjuksköterska med intresse för akutsjukvård - inriktning infektion

Referensnummer AS80/2019
Sista ansökan 2019-09-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Infektionssjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Infektionsmottagningen är en spännande arbetsplats med många olika verksamheter inom ett och samma verksamhetsområde. Här får du en unik blandning av arbete på akutmottagning och traditionellt mottagningsarbete.

Vi erbjuder dig en spännande och lärorik miljö där vi arbetar tillsammans kring patienten och där du som sjuksköterska har en väldigt viktig roll. I vårt uppdrag ingår högspecialiserad vård, forskning, utveckling och utbildning och vi arbetar kontinuerligt med att tillvarata medarbetarnas kunskaper, kompetens och erfarenhet. Arbetsuppgifterna är varierande, lärorika och utmanande och du kommer ständigt att utvecklas i din sjuksköterskeroll. Här kommer du att arbeta i en trygg grupp med hög kompetens, lång erfarenhet och god stämning.

Ditt uppdrag


På infektionsakuten tar vi hand om patienter med akuta infektionstillstånd där du arbetar med triagering, medicinska frågor, omvårdnad och flödeslogistik. Arbetet här är mycket varierande, som sjuksköterska hos oss ingår även telefonrådgivning, vaccinationer och arbete på vår polikliniska mottagning där vi behandlar patienter med pågående infektioner och immunbrist. Du arbetar både självständigt och i team med läkare, sjuksköterskor och undersköterskor. Under vinterhalvåret, då vi har som högst belastning, strävar vi efter att ha en Ledningsansvarig sjuksköterska (LAS) dagtid som ansvarar för patientflödet på hela mottagningen.

Vi arbetar aktivt med patientsäkerhetsfrågor och ständiga förbättringar för att utveckla vården för våra patienter varför det är viktigt att du som söker har ett  nyfiket och lösningsorienterat förhållningssätt. Du har förmåga att se varje patients behov och få dem att känna sig trygga och omhändertagna.

Här försöker vi ta tillvara på dina idéer och din kreativitet. Du får möjlighet att arbeta med utvecklingsarbeten, implementera, följa upp och utvärdera framstegen. Vi erbjuder fyra veckors introduktion samt schemalagd utbildningstid kontinuerligt under året. Det finns möjlighet att rotera mot infektionsavdelningen, vilket vi ser som något positivt för utvecklingen av dig som medarbetare.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska, yrkeserfarenhet är meriterande men inte ett krav. Vi söker dig som är initiativtagande och flexibel då arbetet på mottagningen kan variera i intensiteten beroende på besökstrycket. Du är även intresserad av vårdutveckling. Som person är du lugn, stabil, välorganiserad, du kan prioritera och agera på ett sätt som skapar förtroende.

Att vara ansvarstagande och kunna arbeta både i team och självständigt är egenskaper som krävs. Då arbetet består av personliga kontakter ska du ha god samarbetsförmåga, vara lyhörd, en god kommunikatör och på ett föredömligt sätt arbeta och verka för samarbetet i teamet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. På Infektionsmottagningen får du möjlighet att arbeta i en trygg grupp med mycket kunskaper, lång erfarenhet och god stämning

Om du tror att arbetet här kan vara något för dig, tveka inte att komma förbi och hospitera hos oss en dag!

Vi erbjuder


Vi erbjuder fyra tillsvidareanställningar där tjänstgöringsgraden kan diskuteras. Eventuellt kan provanställning om högst sex månader komma att tillämpas. Vi ser gärna att du kan tillträda snarast.

Vill du veta mer?


Du har kanske frågor kring arbetet eller tjänsten, välkommen att kontakta:
Avdelningschef Karin Fischer Liddle, 018- 617 08 89
Facklig representant, Vårdförbundet, nås via växeln: 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare