Tillbaka

Specialistläkare i klinisk fysiologi

Referensnummer AS585/2019
Sista ansökan 2019-06-26
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi.

Arbetsplatsbeskrivning

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet


Sektionen för klinisk fysiologi ingår i verksamhetsområdet hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi. På sektionen bedrivs framför allt diagnostik inom områdena hjärta, kärl och lunga. Vi har ett positivt arbetsklimat där vi förutom egna projekt deltar i diverse kliniska projekt och bedriver en hel del undervisning.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad läkare och specialist i klinisk fysiologi. Meriterande är om du har tidigare längre tjänstgöring inom klinisk fysiologi och självständig metodkompetens inom flera kliniskt fysiologiska metoder inklusive ekokardiografi (både transthorakalt och transesofagalt), kärlultraljud, spirometri, arbetsprov och holteranalys samt god erfarenhet av ergospirometri.

Din kompetens


Stor vikt kommer att läggas på din personliga lämplighet. Vi värderar högt att du har lätt för att samarbeta och har en god förmåga att kommunicera.

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid med placeringen på sektionen för klinisk fysiologi, tillträde enligt överenskommelse. Det är meriterande om ekojourkompetens finns. Möjlighet till metodansvar inom kliniskt fysiologiska metoder finns. Tjänstgöringen läggs upp i samråd med sektionschef.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?


Biträdande sektionschef Elisabet K Lindström tfn 018-611 00 00
Facklig företrädare Läkarförbundet Andrei Malinovschi tfn 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning och samtliga handlingar som styrker kompetenskraven via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.